Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új kihívások várnak a lakáspiacra - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népliget közelében is járhatott a Teréz körúti robbantó – írta a Magyar Nemzet. A Magyar Időkben az olvasható, hogy a foglalkoztatás és a közbiztonság javulását várják azokon a településeken, ahol 2018-ban új börtönök nyílnak. A Portfolio szerint új kihívások várnak a lakáspiac szereplőire.

A Népszabadság ma sem jelent meg.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy már olyan tanú is jelentkezett a nyomozóknál, aki a Népliget közelében látta a Teréz körúti robbantót. A bejelentő a lap ügyészségi forrásból származó információja szerint azután kereste fel a rendőrséget, hogy hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség új fényképéket tett közzé az elkövetőről. A hatóságok közlése szerint a robbantó a helyszínről egészen a Népligetig gyalogolt. Az odavezető úton egyszer át is öltözött.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a foglalkoztatás és a közbiztonság javulását, a gazdaság élénkítését, valamint újabb infrastrukturális fejlesztéseket várnak azokon a településeken, ahol 2018-ban új börtönök nyílnak. Az érintett polgármesterek remélik, hogy a beruházás nyomán javul a városuk, községük vonzereje, és sok fiatal költözik majd a településükre. Új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd.

A napi.hu azt írja, hogy az Állami Számvevőszék több drága, magas felszereltségű autót vett az elmúlt években. Az ÁSZ a portál kérdésére azt írta, hogy a kocsik az ellenőrzési tevékenységet támogatják, tehát nem felsővezetői autókról van szó. A Közbeszerzési Értesítőben az elmúlt években megjelent eredménytájékoztatók mind "üzemi használatú" kocsikról szólnak, ezek összértéke bruttó 125,6 millió forint.

A Portfolio szerint mind a fejlesztők, mind a lakásvásárlók régóta várták az újlakás-piac felpörgését, a nagy számban beindult és beinduló fejlesztések azonban új kihívások elé állíthatják a piac szereplőit. A fejlesztőknek a kivitelezési költségek drasztikus növekedésével kell szembesülniük, a vásárlók alkalmatlan fejlesztők és soha meg nem valósuló gigaprojektek megjelenésétől tarthatnak, míg az ingatlanközvetítők a technológia fejlődésével kell, hogy megküzdjenek.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy idén a FŐGÁZ Csoport ügyfelei az első háromnegyed évben több mint 90 milliárd forintnyi értékben egyenlítették ki számlájukat készpénzmentes fizetési megoldásokkal, és közel félmillióan veszik igénybe az online ügyfélszolgálati oldalakat. A digitális csatornák egyre meghatározóbbak a diktálások és a számlák kiegyenlítésének terén is, ezzel az e-tranzakciók értékének aránya közel 45 százalékos, és tartósan növekszik.