Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy és Schmuck: nincs megegyezés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lesz választási együttműködés az MSZP és Schmuck Andor szociáldemokrata pártja között. Utóbbi önállóan indulna a választáson.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteki találkozójukat követően közölte: Schmuck Andorral áttekintették a Magyar Szociáldemokraták Pártjának 15 pontos javaslatát, amely a nyugdíjasok élethelyzetének javítását célozza.

A szocialisták ebből 8-at elfogadhatónak tartottak, 7-tel kapcsolatban aggályokat fogalmaztak meg, abban azonban egyetértés volt, hogy a nyugdíjasok érdekeinek védelme a következő kormányzati ciklus prioritása lesz. Az MSZP elnöke közölte, ennek érdekében számítanak a szociáldemokraták ötleteire, és a két párt közös javaslatot dolgoz ki egy Európai Idősügyi Charta megalkotására.

Az MSZP ugyanakkor egyértelművé tette, nem tudja teljesíteni azt a kérést, hogy mind a 106 baloldali ellenzéki jelölt adjon garanciát a 15 pontos javaslatcsomag megvalósulására. A tárgyaláson sem listás helyekről, sem egyéni választókerületekről nem esett szó, mert Schmuck Andor pártja ilyen igényt nem fogalmazott meg - fűzte hozzá.

Schmuck Andor az MSZP székházából távozóban újságíróknak kilátásba helyezte, hogy pártja önállóan indul a 2014-es választáson, listát és mind a 106 választókerületben egyéni jelöltet állít.

Mesterházy Attila a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetséggel kötött - közös egyénijelölt-állításról, de külön listás indulásról szóló - megállapodás után jelentette be, hogy tárgyalásokat kezd Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, Schmuck Andor szociáldemokrata és Fodor Gábor liberális pártjával a választási együttműködésről. A DK-val már folynak, de egyelőre nem vezettek eredményre a tárgyalások.