INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Schmitt Pál: Egységes fővárosra van szükség

Infostart / InfoRádió
Együttműködést sürgetett a Fővárosi Közgyűlés ülésének elején tartott beszédében a köztársasági elnök. Schmitt Pál szerint a budapestiek által joggal elvárt fejlesztés csak így valósítható meg

A köztársasági elnök a Fővárosi Közgyűlés ülésének elején tartott beszédében kiemelte, hogy a főváros jelenlegi vezetése által örökölt adósságállomány miatt nehéz növekedésről beszélni. Schmitt Pál ezért összefogásra szólította fel a budapestieket, mert a joggal elvárt fejlesztés csak így valósítható meg.

Tarlós István még a nyáron hívta meg az államfőt, hogy jöjjön el a Fővárosi közgyűlés ülésére és beszéljen a fővárossal kapcsolatos meglátásairól.

Az államfő kifejtette: erős Magyarországról és benne egy erős Budapestre van szükség, ahol van igény a rendteremtésre, a fejlődésre. Megjegyezte: nem egy 23 kerületre felosztott, hanem egy egységes fővárosra van szükség.

A köztársasági elnök kiemelte: eddig is mélyreható változások történtek már például a város üzemeltetésében. Schmitt Pál kiemelte látható, hogy a cél egy tisztább, átláthatóbb és költséghatékonyabb rendszer kialakítása volt, és hogy ez a megoldás a megtakarításokban eredményeket hozott.

Az államfő arra biztatta a közgyűlést, hogy továbbra is a költségek csökkentése, a közpénzekkel való józan gazdálkodás legyen a mérce. Schmitt Pál szerint csak így szerezhető vissza az emberek bizalma, hogy a magukénak érezzék a fővárost.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk