eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Pálinkás József: Kibővül jövőre az akadémia Lendület programja

Jövőre jelentősen bővülhet a Magyar Tudományos Akadémia Lendület programja - mondta a tudós testület elnöke.

Pálinkás József a Napi Gazdaság budapesti, Az ötlettől az üzleti sikerig című konferenciáján közölte: a 2012-es költségvetésben erre plusz 1,4 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Az akadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy a Lendület programot 2009-ben szerény összegből indították, azért, hogy megindítsák a versenyt a fiatal kutatókért. Akkor hat kutatót vettek fel a programra, akik a magyar egyetemi tanári fizetés kétszeresére és jelentős kutatási pénzre pályázhattak.

Pálinkás József hozzátette: a programot az idén tovább bővítették, és ezzel 28, 34-46 év közötti kutatónak tették lehetővé, hogy hazajöjjön Magyarországra és kutatócsoportot indítson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×