eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Miért hagyja abba az APEH a vagyonvizsgálatokat? - Lapszemle

Új ajánlás: a legfőbb ügyész ne legyen interpellálható - írja a Népszabadság. Kovács Tamás azt indítványozza: az új alkotmány már ne tartalmazza a legfőbb ügyész interpellálhatóságát. Balsai István, az alkotmányügyi bizottság fideszes elnöke a lapnak megerősítette: van rá szándék, hogy még az őszi ülésszak alatt alkotmánymódosítással változtassanak a legfőbb ügyészről szóló szabályokon.

Az APEH abbahagyja a vagyonvizsgálatokat - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a folyamatban lévő ügyeket még befejezik az adóellenőrök, ám újabb vagyonosodási vizsgálatokat nem indít kampányszerűen az adóhatóság. A hivatalos indoklás szerint ilyen ellenőrzést csak akkor végez majd a hivatal, ha indokolt.

Káosz a hulladékfronton - írja a Világgazdaság. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelős államtitkára által ismertetett tervek szerint ugyanis 2011-től a termékdíj alóli mentességgel együtt a koordináló szervezetek is megszűnnének. Az utóbbiak helyét egy állami szervezet venné át Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség néven.

A szaktárca célja 90-100 milliárd forint termékdíjbevétel, miközben az elmúlt években a szervezetek által ténylegesen befizetett környezetvédelmi termékdíj legfeljebb 25 milliárdot tett ki évente.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×