eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Így térképezik fel a korrupciót a közszférában

Korrupciós térképet készíttet az Állami Számvevőszék. A megvesztegetési kockázatokat megjelenítő első adatsorból év végére készülhet el a térkép - közölte Sántha György osztályvezető.

Decemberben készül el, és 2011 februárjában ismerheti meg a nyilvánosság az Állami Számvevőszék által készíttetett korrupciós térképet - mondta az InfoRádiónak Sántha György osztályvezető. Kiemelte: a modul a közszférában felmért korrupciós jellemzőket elektronikus térképen jeleníti meg.

Az Állami Számvevőszék által a korrupciós kockázatok feltérképezését támogató elektronikus adatfelvevő, feldolgozó és térképi megjelenítő rendszer fejlesztésére kiírt közbeszerzést az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. nyerte meg. Feladata a szoftver fejlesztése, telepítése, beüzemelése mellett a rendszer használat oktatása, az üzembe helyezést követően pedig a felhasználói támogatás biztosítása.

Sántha György közölte: önkéntes kérdőív kitöltésével veszik fel az adatokat a közszféra intézményeinél.

A munka az Államreform operatív program (ÁROP) egyik projektjeként került meghirdetésre. Az ÁROP az Európai Szociális Alap által támogatott program, célja az, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát növelje.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×