Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Segítséget ajánl a Jobbik a főváros közbiztonságának javításához

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik minden lehetséges szakmai és politikai segítséget hajlandó megadni ahhoz, hogy a fővárosban javuljon a közbiztonság - mondta a párt főpolgármester-jelöltje, miután hétfőn megbeszélést folytatott a budapesti rendőrfőkapitánnyal.

 Staudt Gábor, a rendőrség Teve utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján szólt pártja Budapest programjáról, amely szerint felállítanának egy úgynevezett Budapest őrséget és szorgalmazzák egy egységes bűnügyi nyilvántartó rendszer létrehozását.

A jobbikos politikus bejelentette, hogy az Országgyűlés elé terjeszt egy a rendvédelmi életpályáról szóló törvényjavaslatot. Mint mondta, sürgetni fogják, hogy a rendvédelmi dolgozók bérlakásprogramjába vonják be az önkormányzatokat és indítsanak új bérlakásépítési programot.

A sajtótájékoztatón szintén megjelent Volner János jobbikos képviselő úgy értékelte, hogy a kormány ésszerű intézkedéseket fogalmazott meg a közbiztonság javítására, de a végrehajtás szintjén ezekből gyakorlatilag semmi sem valósul meg.

Megjegyezte: a rendőrség az elmúlt időszakban nem jutott többletforrásokhoz.

Mint mondta, parlamenti folyosói pletykák szerint a rendőr tiszthelyettesek képzését két évről egyre akarják csökkenteni. Ezt elfogadhatatlannak nevezte.

"Két hét alatt két rendőrt öltek meg, ez lett a két hét alatt rendet teszünk című szlogenből" - fogalmazott a képviselő, aki szerint eleve kár volt ilyen kijelentést tenni.

Staudt Gábor arra a kérdésre, hogy a Jobbik mennyivel támogatta a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényt, és mennyire fér bele a közbiztonság fogalmába, hogy ott újságírókat fenyegessenek, annyit felelt: "fogalmam sincs, szakpolitikus vagyok, főpolgármester-jelölt, az arra hivatottakat kell megkérdezni, semmiféle rálátásom nincs ebben". Arra a felvetésre, hogy az újságírók fenyegetése belefér-e a rend fogalmába, azt mondta: "véleményem szerint nem".

A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.

Hanganyag: Sigmond Árpád