Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fizettetne a botrányba belebukott cég - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság azt írja, hogy fizetési felszólítást küldött az átcímkézési botrányba belebukott M.E.G.A. Trade az áruit anno a polcokról bevonó kereskedőláncoknak.

Érvelésük szerint nincs hatályos végzés arról, hogy az általuk átadott összes áru forgalomképtelen lett volna - az elmaradt bevételt akár perrel is készek behajtani.

Két perben is igazságot szolgáltattak a 2006 őszén brutálisan összevert Kruchina testvéreknek: délelőtt a Klubrádió és egy rosszindulatú betelefonáló, délután pedig a készenléti rendőrség ellen nyertek milliós kártérítési pert - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Index szerint 69 pályamunkát gyártottak a Móricz Zsigmond körtéri Gomba átalakítására az építészek, de csak a pályázat lezárásakor derült ki, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nem enged komolyabb átalakításokat az ipari műemlékben. Kupper András fideszes képviselő szerint a hivatal becsapta a tervezőket, ezért új pályázatot kell kiírni. A KÖH-elnök szerint ő már a kiírásnál jelezte az önkormányzatnak, hogy kötöttebb szempontokat kellene a pályázatba foglalni, de a bizottság lendületből túllépett ezen.

Minden idők legköltségesebb és legnagyobb világkiállításaként vezetik föl a szervezők a ma megnyíló sanghaji expót. A rendezvényen több mint 250 ország, nemzetközi szervezet, és multinacionális vállalat lesz ott. Nem a sanghaji expo hozza majd a nagy kínai üzleteket a magyar vállalkozásoknak - írja a Napi Gazdaság, ugyanis a magyar cégek részvétele a kiállításon meglehetősen visszafogott.

Ha továbbterjed a görög válság az eurózónán kívülre is, akkor azt nagy eséllyel újra megsínylik a magyar piacok - olvasható a Világgazdaságban. Abban viszont nem értenek egyet a szakértők, hogy mekkora az esélye egy újabb, több országot is érintő krízishullámnak. A kockázati besorolás, illetve a devizakitettség miatt vagyunk veszélyeztetettek. Habár az IMF-hitel és az elmúlt év során sikerrel végrehajtott devizakötvény-kibocsátások is Magyarország stabilitása mellett szólnak, sajnos az első pánikreakciók nem feltétlenül racionalitásukról híresek. A 2008. őszihez hasonló helyzet pedig újra előállhat, főként, ha a görög helyzet még rosszabbra fordul.

A penzcentrum.hu arról számol be, hogy az iskolai tanév végeztével több ezer diák néz nyári munka után, amivel az ügyesebbek óránként akár 1200-1500 forintot is össze tudnak szedni. Felmerül persze a kérdés, hogy az idei nehéz munkaerő piaci körülmények milyen lehetőségeket tartogatnak a diákoknak. A lap által megkérdezett iskolaszövetkezetek között akadnak pesszimistábbak, és derűlátóbbak is.