Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sorozatos balesetek az M5-ös autópályán - képekkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy sebességgel belehajtott egy külföldi rendszámú kamion a leállósávban lévő útkarbantartó teherjárműbe az M5 autópálya Kiskunfélegyháza déli csomópontjánál. Az M5-ösön rövid időn belül több baleset is történt.

A külföldi rendszámú kamion nagy sebességgel belehajtott a leállósávban lévő útkarbantartó tehergépjárműbe, illetve az útfestő gépbe, magával sodorva két pályamunkást, akik a felfestést végezték.

A két munkás súlyos sérüléseket szenvedett, egyikük a festőgép roncsai alá szorult. Õt feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült a tűzoltóknak kiemelni.

A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset miatt a Budapest felé vezető mindkét sávot lezárták, majd a sérült kiemelése után a forgalmat a leállósávon engedik a műszaki mentés végéig.

Rövid időn belül három baleset történt a Kecskemét és Budapest közötti szakaszon is, egymástól pár kilométerre történt. Két személyautó ütközött össze Ócsa és Gyál között, a 23-as kilométernél.

Az autópálya-ügyelet közlése szerint a sérültért mentőhelikopter ment, és szállt le az autópályán. Emiatt egy kilométeres sor torlódott fel átmenetileg.

Egy személygépkocsi leszaladt az autópályáról, melynek férfi vezetőjét súlyos sérülésekkel szállította a mentőhelikopter a kecskeméti kórházba. A harmadik balesetben három személygépkocsi ütközött, melynél két személy szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket.