Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas vihar közelít Magyarország felé

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert észak-nyugat felől viharos széllel érkezik délután egy hidegfront Magyarországra - közölte Csonka Tamás meteorológus. A szakember azt mondta: a vihar négy-öt óra körül éri majd el a magyar határt, este hat óra körül a fővárost, és hajnalra elhagyja Magyarországot.

Hatalmas vihar közelít Magyarország felé, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki - mondta el Csonka Tamás meteorológus az InfoRádióban.

Észak-nyugati irányból hidegfront közeledik Magyarország felé. Ez több helyütt 60-90 kilométer/órás széllökéseket is okozhat, de ezek egyes körzetekben elérhetik a 100 kilométeres óránkénti sebességet is.

A meteorológiai szolgálat riasztási rendszere szerint így kiadhatják a 60 kilométer/óra feletti sárga vagy a 90 feletti narancsszínű riasztást, a legmagasabb fokozatba sorolt, 120 kilométer/órás sebességet meghaladó széllökésekre azonban nem kell számítani.

A legnagyobb viharra a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton térségében lehet számítani, itt kisebb fákat csavarhat ki a szél, vastagabb ágakat törhet le, de előfordulhat, hogy megbontja tetőt vagy ledönti a gyengébb kéményeket.

Budapesten legfeljebb a budai városrészben okozhat károkat a vihar.

Vadász Vilmos meteorológus korábban az InfoRádióban azt mondta: szerdától havazás várható, a hétvégén azonban ismét meleg lesz.

Keddtől az eddiginél hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé, tehát nem lesz olyan szélsőségesen enyhe idő, mint az előző napokban - mondta el az InfoRádióban Vadász Vilmos meteorológus.

Az elmúlt hétvégén számtalan hőmérsékleti rekord megdőlt, ám ez az enyhe idő megszűnik. "Mindenképpen lehűlésre számíthatunk, de még így is az átlagosnál melegebb lesz" - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.