eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Válaszok hiányában elutasították a kormányzati negyed terveit

Elutasította a kormányzati negyedre vonatkozó terveket a fővárosi önkormányzat városfejlesztési bizottsága. Ughy Attila, a testület fideszes elnöke elmondta: a tervezők nem tudtak választ adni számos kérdésre, például arra, hogy a 2-es villamost hogy vezetnék tovább a Báthory utcán a Nyugati felé.

Elutasította a kormányzati negyeddel kapcsolatos fővárosi szerkezeti kerettervre vonatkozó módosítást a Fővárosi Önkormányzat városfejlesztési bizottsága - mondta az InfoRádiónak a testület elnöke.

Ughy Attila kifejtette: a döntés oka az volt, hogy nem lehet látni, mivé alakul a terv, és a bizottság tagjainak kérdéseire sem tudtak megnyugtató válaszokat adni a terv készítői.

Nem tudtak választ adni arra, hogy milyen szinten áll a 47-es, 49-es villamos és a 14-es villamos összekötésének, valamint a 2-es villamosnak a Báthory utca és a Podmaniczky utca vonaláig való felhozásának terve - közölte a városfejlesztési bizottság elnöke.

Nem tudtak mondani arról sem semmit, hogy Ferdinánd híddal mi lesz, és hogyan váltják ki a zöldterületeket - tette hozzá Ughy Attila.

A testület elnöke elmondta, hogy a tervek szerint a Nyugati pályaudvar régi Eiffel-csarnokában a VIP-szintű fogadáson kívül más nem maradna.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×