eur:
393.37
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szavazásra buzdít a Válasszunk! 2018

Szavazásra buzdít a Válasszunk! 2018

Zászlót bontott a "Válasszunk! 2018" elnevezésű, korábbi kormánytagokból álló szervezet, amely az Orbán-kormány leváltásának céljával kívánja voksolásra buzdítani a választókat.

A rendszerváltás utáni hat volt kormány több miniszterének és államtitkárának részvételével megalakult a „Válasszunk! 2018” csoport, amelynek Balázs Péter volt külügyminiszter a vezetője – jelentette be a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján Németh Péter, a Népszava korábbi főszerkesztője. A csoport tagjai:

  • Andor László volt uniós biztos
  • Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter
  • Bod Péter Ákos korábbi ipari és kereskedelmi miniszter, illetve jegybankelnök
  • Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal egykori elnöke
  • Göncz Kinga volt külügyminiszter
  • Holoda Attila, a második Orbán-kormány energiaügyi helyettes államtitkára
  • Lévai Katalin korábbi miniszter, EP-képviselő,
  • Pusztai Erzsébet volt miniszter
  • Raskó György volt államtitkár
  • Székely Tamás volt miniszter

Balázs Péter kijelentette, hogy e kezdeményezéssel nem kívánnak egyik párt elé vagy mögé sem beállni.

"Osztjuk azokat az aggodalmakat, félelmeket és azt a felelősséget, hogy az ország sorsa rossz irányba fordult, és azért nem állunk pártok mögé, mert az a célunk, hogy a választók menjenek el és ők válasszanak majd maguknak a demokratikus ellenzék pártjai közül" - mondta a csoport vezetője.

Balázs Péter mellett az esemény más résztvevői is hangsúlyozták, hogy a demokratikus jelöltek megválasztását szorgalmazzák, majd a helyzet tisztázásaképp a Jobbikra vonatkozó kérdésre kijelentették, hogy e párttal nincs kapcsolatuk, ám ha egy képviselőjelölt magáévá teszi nyolc pontban megfogalmazott törekvéseiket, akkor támogatni fogják.

A várható tevékenységükre vonatkozó kérdésre Balázs Péter úgy felelt, hogy együttes szereplésükkel elsőként példát mutatnak, majd eseményeket kívánnak szervezni a bizonytalan szavazók megszólítására.

"A célunk egy félelem és szorongás nélküli ország, amely biztonságot ad a polgárainak, amely a jövőjét építi. Európai, modern és nemzeti Magyarország találná meg a helyét abban a világban, amely a 21. században körvonalazódik" - mondta Balázs Péter.

Bár a résztvevők úgy látják, hogy az általuk demokratikusnak tartott pártoknak minden körzetben egyetlen jelöltet kellene állítaniuk a kormánypártok indulói ellen, illetve egyetlen miniszterelnök-jelöltet Orbán Viktorral szemben, Balázs Péter újságírói kérdésre nem nevezte meg, hogy kit preferálnának e posztra, mint mondta, erről az érintett pártoknak kell megállapodniuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×