eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nincs többé Herald Tribune - átkeresztelték a "kultlapot"

Az újságkiadásban lezárult egy korszak - megszűnt a Párizsban kiadott angol nyelvű globális lap, az International Herald Tribune és helyét a New York Times nemzetközi változata veszi át. Valójában azonban nem történt más, mint hogy átnevezték a lapot.

A Herald Tribune-t eddig is kiadó New York Times azt mondja, hogy az újságkiadás digitális korszakához alkalmazkodva szüntette meg a régi címet és keresztelte át International New York Times névre a Párizsban kiadott lapot.

A Times tíz éve vásárolta ki a Washington Post tulajdonrészét és szerezte meg az ellenőrzést a Tribune felett. Azóta fokozatosan egyesült a két szerkesztőség.

A Herald Tribune 135 országban élő 224 ezer olvasója kedden egy részben új kinézetű lapot láthatott, amelynek címlapján új logó, belső oldalain pedig új kommentátorok írásai fogadták őket.

Richard Stevenson, a lap európai szerkesztője szerint a márkanévváltás azt tükrözi, hogy úgy vélik: a globális, digitális platformon elérhető közönségnél megvan az igény arra, hogy a New York Timest olvassa.

Az üzleti stratégia egyik célja, hogy a korlátozott, ingyenes tartalmat fogyasztó olvasókat előfizetőkké "konvertálják".

Jelenleg az előfizetők 10 százaléka él az Egyesült Államokon kívül, de az ingyenes cikkeket olvasók aránya magasabb, 25-30 százalék. Ez egy lehetőséget jelent - mondta Stevenson.

Ezen a héten azzal csalogatják a majdani előfizetőket, hogy ingyenessé tették a global.nytimes.com oldalt.

A lap gazdája, a Times Co kénytelen volt megszabadulni egy másik kiadványától, a Boston Globe laptól, hogy online hír, kommentár és multimédia szolgáltatóvá váljon.

A kiadónál elismerték, hogy az International Herald Tribune - amely egyfajta kulturális ikonná vált - viszonylag jó forgalmat bonyolított a nyomtatott sajtó piacán. "A valóság azonban az, hogy a nyomtatott sajtó nagyon nehéz üzletté vált" - fogalmaztak.

A Tribune 136 éves múltra tekintett vissza és a Párizsban élő külföldiek és a világpolgárok kedvelt lapja volt. Jean-Luc Godard kultfilmje, a Kifulladásig is megörökítette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×