eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál
Water polo action in a swimming pool
Nyitókép: Grigorenko/Getty Images

"Mentális mélyponton" - Varga Dénes: ez a meccs létfontosságú lesz

Nyéki Balázs vezetőedző szerint a Ferencváros férfi vízilabdázói mentálisan mélypontra kerültek a múlt héten, mivel 33 veretlen mérkőzés után 10-8-ra kikaptak a görög Olimpiakosz otthonában a Bajnokok Ligája második csoportkörében.

"Egy ilyen győzelmi széria után egy vereség letargiába is döntheti a játékosokat. Nem gondolom, hogy így történt, de mentálisan mélypontra kerültünk. Talán azért, mert magasra tettük a lécet, talán azért, mert elkezdtünk álmodozni, hogy tökéletes szezonunk lehet" - nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a szakvezető.

Hozzátette, tenniük kellett azért, hogy kijöjjenek ebből a kisebb hullámvölgyből, ezen a héten az első két edzésen fejben és fizikálisan is dolgoztak azon, hogy előrelépjenek.

Az FTC pénteken 20 órától az olasz AN Bresciát fogadja az ötödik fordulóban, és kedvező eredmények esetén biztosíthatja a négyes döntőbe jutását.

"Egy kicsit korainak gondolom, hogy bejutunk a négyes döntőbe, bár benne van a pakliban ez is, de ehhez kell a Barceloneta-Olimpikosz mérkőzés olyan forgatókönyve, ami nekünk jó lehet, ha nyerünk" - magyarázta Nyéki. Hangsúlyozta, elsősorban magukkal foglalkoznak, hiszen ha megnyerik a saját meccseiket, ott lesznek a négy között, és ez a legfontosabb számukra.

Varga Dénes úgy fogalmazott, nem kell, hogy összetörje őket, játékosokat az athéni vereség, hiszen ott nehéz győzni, de nem is szabad azt gondolniuk, hogy a többi meccsüket úgyis megnyerik.

"Ez a meccs nekünk létfontosságú ahhoz, hogy továbbjussunk. Most csak az számít, hogy megverjük a Bresciát, nem számít, mi volt előtte és mi lehet utána"

- szögezte le az olimpiai bajnok.

Mint rávilágított, az olaszoknak nincs veszítenivalójuk, hiszen már nem juthatnak tovább a negyeddöntős körből.

"Próbálunk higgadtak maradni és dominálni a mérkőzésen. A kulcsjátékosaikat az első pillanattól fogva kiemelt figyelemben részesíteni és nem hagyni őket érvényesülni, hogy az egyének ne kapják el a fonalat úgy, hogy csapatként jól tudjanak teljesíteni" - magyarázta Varga.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×