eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Waterpolo.hu

23 év után ifjúsági vízilabdabajnok az FTC - szakvezetői értékelés

"Én az év elején is azt mondtam az enyéimnek, hogy ők a legjobbak, és nagyon büszke vagyok rájuk, bármit érnek is el" - fogalmazott az aranyérmes edző, a zöld-fehérek akaratát és teljesítményét a szövetség is dicséri: "ez egy sokra hivatott korosztály".

A Ferencváros vízilabda-csapata 23 év után lett újra bajnok a fiú ifjúsági korosztályban. Nyéki Balázs, az FTC csapatának edzője a szövetség internetes oldalának elmondta, hogy játékosai az elmúlt egy évben nagyon nehéz körülmények között dolgozva lettek aranyérmesek.

"Hatalmas dolog ennyi idő után újra nyerni. Szeretnénk az UVSE és a KSI példáját követni, szép lassan utánpótlás-nevelő egyesületté válni. Tudom jól, a Ferencvárosnál nem feltétlenül ez a prioritás, de úgy gondolom, hogy éveken belül megvalósulhat ez a cél; elkezdtük a felépítményt, úgy látom, meg is van az eredménye" - ecsetelte Nyéki Balázs.

Nem volt könnyű évük, játékosai csak "hébe-hóba" játszhattak az ob I-es mérkőzéseken, míg a KSI és az UVSE az egész csapatát tudta játszatni, ez év elején "nem kis feszültséget okozott" a ferencvárosi srácokban.

"Én az év elején is azt mondtam az enyéimnek, hogy ők a legjobbak, és nagyon büszke vagyok rájuk, bármit érnek is el" - zárta gondolatait Nyéki Balázs.

A döntőben alulmaradt UVSE edzője, Vincze Balázs biztos tudással rendelkezik arról, miért maradtak alul a fináléban: játékosainak számottevő része a felnőttcsapatban is meghatározó szerepet tölt be, így erre az összecsapásra már fáradtan ugrott medencébe.

"Azt gondoltam, az alapszakaszban nyújtott teljesítményünk alapján van esélyünk bajnoki címet nyerni. Ez a korosztály két éve még csak a negyedik helyet tudta elérni, ahhoz képest egy játékos érkezett, előrébb is tudtunk lépni az alapszakaszban" - fejtegette Vincze Balázs.

A nyolcas döntő "három nap, három mérkőzés" ritmusról is szólt.

"Lehetett tudni, hogy amelyik csapat az Újpesttel, a KSI-vel vagy a Fradival elődöntőzik, az a csapat fáradtabban fog a döntőre érkezni, ez mindenképpen meg is történt. Már egy elvesztettnek hitt elődöntőt sikerült visszahozni, 4 góllal is vezetett az ellenfél, egy 3-0-s utolsó negyedet produkáltunk, amihez hasonlóra persze a döntőben is szükség lett volna. A védekezésünk működött, támadásban voltunk pontatlanabbak, kevesebbek."

Az FTC-nek viszont gratulált, "megérdemelten nyerték meg a végjátékot" - mondta.

Országos Ifjúsági Bajnokság, nyolcas döntő:

A négy közé jutásért:

FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa 22-10 (3-2, 7-2, 6-3, 6-3)

UVSE-Hunguest Hotels-Tigra-ZF-Eger 14-2 (3-1, 2-1, 4-0, 5-0)

KSI SE - Vasas SC 12-3 (2-1, 2-0, 4-0, 4-2)

BVSC-Zugló-Debreceni VSE 14-13 (3-3, 4-2, 3-3, 4-5)

Az elődöntőben:

FTC-Telekom-BVSC-Zugló 12-5 (3-2, 3-0, 4-2, 2-1)

Gólszerzők: Szabó II B. 3, Varga B. 3, Nyíri 2, Spitz 2, Klár 1, Várkonyi 1, illetve Mészáros M. 1, Ádám 1, Báki 1, Balogh M. 1, Balogh B. 1

UVSE-Hunguest Hotels - KSI SE 17-16 (4-2, 2-5, 2-4, 3-0 - 5 méteresekkel: 6-5)

Gólszerzők: Molnár E. 6, Belényesi 4, Eppel 3, Lehoczky 2, Hegedűs Cs. 1, Fekete Paolo 1, illetve Pető 5, Bede M. 3, Szalai 3, Nagy Á. 2, Csapó Á. 2, Iriczfalvi 1

A döntőben:

FTC-Telekom-UVSE Hunguest Hotels 8-5 (3-1, 1-2, 2-1, 2-1)

Gólszerzők: Várkonyi Á. 3, Szabó II B. 2, Spitz 2, Gál 1, illetve Hegedűs Cs. 1, Turcsányi 1, Lehoczky 1, Belényesi 1, Molnár E. 1.

A bajnokság végeredménye:

1. FTC-Telekom Waterpolo

2. UVSE-Hunguest Hotels

3. BVSC-Zugló

4. KSI SE

5. Szolnoki Dózsa

6. Tigra-ZF-Eger

7. Vasas SC

8. Debreceni VSE

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×