eur:
368.31
usd:
344.68
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Egy kivételével az összes olimpiai kvótát bezsebelték a kajak-kenusok

A kenus Bodonyi Andrásnak nem sikerült kvótát szereznie az oroszországi Barnaulban rendezett olimpiai világkvalifikációs kajak-kenu versenyen, a magyar gyorsasági csapat így a maximális 18-ból 17 indulási joggal gazdálkodhat a nyári, tokiói játékokra.

A kenu egyesek pénteki 1000 méteres döntőjében csak a győztesnek járt kvóta, úgynevezett szuperkvóta, s a DVTK 26 éves versenyzője - a viadal egyetlen magyar indulója - nem volt harcban az első helyért. Végig a mezőny közepén lapátolt az erős szélben, a fején egy furcsa, fekete fejvédővel, miközben az élen az orosz Ilja Stokalov és a moldáv Szergej Tarnovszkij vívott nagy csatát a győzelemért, végül utóbbi nyert.

Érdekesség, hogy a 2016-os riói játékokon Tarnovszkij végzett ebben a számban a harmadik helyen, Stokalov pedig a negyediken, de miután a moldávot dopping miatt utólag megfosztották eredményétől, az oroszé lett a bronzérem.

Ez volt az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre, így végleges, hogy a magyar gyorsasági válogatottnak a megszerezhető 18-ból 17 indulási joga van Tokióra, hat-hat férfi és női kajakos, három női és két férfi kenus.

A magyar olimpiai csapatban eddig a Balla Virág, Takács Kincső és az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros helye biztos, a további helyekről a jövő hétvégi szegedi válogató és a júniusi, poznani Európa-bajnokság dönt majd.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×