eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin
Los Angeles, 2010. június 22.Kobe BRYANT, a Los Angeles Lakers játékosa fogja a Larry OBrienről elnevezett bajnoki trófeát csapata győzelmi felvonulásán Los Angelesben 2010. június 21-én. A Lakers június 17-én 83-79-re legyőzte a Boston Celtics csapatát az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének 7. mérkőzésén, és ezzel a négy győzelemig tartó párharcban 4-3-ra múlta felül riválisát. A címvédő Lakers a 16. alkalommal nyerte meg a bajnokságot. A döntő legjobbjává Kobe Bryantot választották. (MTI/EPA/Mike Nelson)
Nyitókép: Kobe Bryant a Los Angeles Lakers játékosaként a Larry O'Brienről elnevezett bajnoki trófeával csapata győzelmi felvonulásán 2010. június 21-én (MTI/EPA/Mike Nelson)

770 millió dolláros vagyont hagyott hátra Kobe Bryant

A sportpályán és az üzleti életben is sikeres volt az elhunyt NBA-sztár.

A vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant 770 millió dolláros vagyonnal rendelkezett – írta a legit.ng összesítése alapján a napi.hu. Ez 238 milliárd forintnak felel meg, amivel Magyarországon hárman előznék meg.

A 41 évesen elhunyt kosárlabdázó első szezonjában, 1996-1997-ben 1,015 millió dolláros fizetést kapott. A legjobban a 2013-2014-es idényben keresett, akkor 30,45 millió dollárt fizetett neki a Los Angeles Lakers. Utolsó idényében 25 millióval búcsúzott.

Húsz szezon alatt 328 millió dollárt keresett a játékkal,

és ezt nagyjából megduplázta a reklámszerződésekkel. Utóbbiban csak Michael Schumacher, Tiger Woods és Floyd Mayweather keresett több pénzt nála.

Legjobb marketingszerződését a Nike sportruhagyártóval kötötte 2003-ban évi 10 millió dolláros értékben. Emellett a Sin.com, a Mercedes-Benz és a kínai e-kereskedelmi site, az Alibaba, a McDonald's, a Nutella, a Turkish Airlines és a Hublot arca is volt.

Kobe Bryant nem csak ült a megkeresett pénzen, befektette azt. A két legjelentősebb a BodyArmor sportitalgyártó, illetve a Bryant Stibel kockázati tőkealapba fektetett pénz. Az előbbiben tízszázalékos résesedést vásárolt hatmillió dollárért, ami ma már 200 milliót ér, miután a Coca-Cola kisebbségi részesedést vásárolt a társaságban.

Több ingatlant is vásárolt, a legértékesebb egy 21,3 millió dollárt érő, mediterrán stílusú ház a kaliforniai Orange Countyban. Garázsában egy Ferrari 360 Modena, egy Lamborghini Aventador, egy Lamborhini Murcielago és egy Ferrari 458 Italia is állt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×