eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az ausztrál Nick Kyrgios Kobe Bryant korábbi amerikai kosárlabdázóra emlékeztető trikóban érkezik a spanyol Rafael Nadal elleni mérkőzésére az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában Melbourne-ben 2020. január 27-én. Bryant az előző nap, 41 éves korában helikopter-balesetben életét vesztette.
Nyitókép: MTI/AAP/Scott Barbour

Megható üzenetekkel búcsúzik a sportvilág Kobe Bryanttől

A kosárlabdázók mellett más sportolók és politikusok is részvétüket fejezték ki a helikopter-balesetben meghalt NBA-legenda családjának.

Két legfontosabb játékostársa, Michael Jordan és Shaquille O'Neal érzelmes szavakkal emlékezett a vasárnap tragikus körülmények között, helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra, Kobe Bryantre.

"Nem lehet szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit érzek. - közölte szóvivőjén keresztül Michael Jordan. - Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint egy testvér."

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) jelenleg 56 éves, ikonikus játékosa Bryant legnagyobb példaképe volt, ugyanazon a poszton játszott, mint ő.

"Gyakran beszéltünk egymással, nagyon fognak hiányozni ezek a beszélgetések." - mondta a hatszoros NBA-bajnok Jordan, aki 1991 és 1993, valamint 1996 és 1998 között a Chicago Bullsszal ért a csúcsra a bajnokságban, jelenleg pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa.

Bryant a Los Angeles Lakersszel ötször lett az NBA legjobbja, az első három bajnoki címét Shaquille O'Neal oldalán szerezte. Bár a két sztár korábban nem igazán jött ki egymással, később rendezték a nézeteltéréseket. O'Neal a Twitteren fejezte ki együttérzését Bryant és 13 éves lánya, Gianna halála miatt.

"Szeretlek benneteket és hiányozni fogtok" – írta.

Az NBA pontlistáját vezető Kareem Abdul-Jabbar is búcsúzott Kobe Bryanttől.

„Nehéz szavakba önteni, hogyan érzem magam. Kobe egy hihetetlen családi ember volt, imádta a feleségét és a lányait, egy hihetetlen sportoló, aki egy egész generációt inspirált. Ezt a veszteséget nehéz feldolgozni” - közölte a volt Lakers-játékos.

„Kobe az egyik vezetője volt a játéknak, egy mentor. Szavakkal nem lehet kifejezni, milyen hatása volt a kosárlabdára” - írta a másik Lakers-legenda, Magic Johnson.

Donald Trump amerikai elnök is a Twitteren búcsúzott.

„Kobe Bryant csak most kezdte az életét, noha az egyik legnagyszerűbb kosárlabdázó volt. Nagyon szerette a családját és szenvedélyes volt a jövő iránt. Gyönyörű lánya, Gianna elvesztése még lesújtóbbá teszi ezt a pillanatot.”

Az előző elnök, Barack Obama is kifejezte részvétét családja nevében.

A sportvilág nagyjai is kifejezték együttérzésüket. A Real Madrid futballistái egyperces gyászszünettel kezdték az edzést. Lionel Messi az Instagramon búcsúzott: „Nincsenek szavak. Minden szeretetem Kobe családjáé és barátaié. Öröm volt veled találkozni és jó időt töltöttünk együtt. Olyan géniusz voltál, amilyen kevés van.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

No tengo palabras... Todo mi cariño para la familia y amigos de Kobe. Fue un placer conocerle y compartir buenos momentos juntos. Se nos fue un genio como pocos.

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés,

Cristiano Ronaldo szerint egy igazi legenda távozott, akik sokak számára inspirációt jelentett.

A PSG brazil sztárja, Neymar a Lille elleni egyik gólja után a 2-est és a 4-est mutatta fel ujjaival, utalva Bryant mezszámára.

David Beckham azt írta: egy különleges sportoló, férj, apa és barát volt, akinek karrierje őt is inspirálta, hogy próbáljon meg jobb lenni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It’s taken me hours to work out what to write and still my words won’t ever be enough to describe how I am feeling after the tragic loss of Kobe. This was one special athlete, husband, father and friend. Having to write these words is hard enough but also knowing we have lost an amazing human being and his beautiful and talented daughter Gianna is heartbreaking. The commitment Kobe showed to his sport was inspiring, to go through the pain and to finish a game off like only he could inspired me to try to be better. Sometimes I would only go to games just to watch that clock go down to the last 2:00 minutes knowing that we were about to witness something special. Kobe always talked about Vanessa and his beautiful girls and how proud he was of them. Kobe’s passion was his family and basketball. He was determined to inspire the next generation of boys and girls to embrace the sport that he loved. His legacy will live on. My family’s love and prayers go out to Vanessa and the girls, to Kobe’s basketball family, and of course to the families of those who were tragically lost with him yesterday... ??

David Beckham (@davidbeckham) által megosztott bejegyzés,

Novak Djokovic teniszező mentornak és barátjának nevezte a kosárlabdázót.

Az ausztrál Nick Kyrgios Bryant Lakers-mezében melegített be az ausztrál bajnokságon a Nadal elleni meccs előtt. A spanyol játékos azt mondta: az egyik legnagyobb sportolót veszítettük el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×