eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mohamed Salah, a Liverpool (j) és Raheem Sterling, a Manchester City játékosa az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság 2019. november 10-i mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

A vasárnapi Liverpool-ManCity hozott néhány érdekes "rekordot"

Jürgen Klopp azt mondta: „Az emberek most már azt fogják állítani, hogy ezt a bajnoki címet csak a Liverpool veszítheti el”. Olvasva a reakciókat a Vörösök vasárnapi, a címvédő Manchester City elleni 3-1-es győzelme után, nem téved.

Még a közismerten visszafogott és tárgyilagos BBC vezető szakírója, Phil McNulty is úgy fogalmazott: „A Liverpool magabiztosabb és önbizalommal telibb lett a menedzser Jürgen Klopp figyelemre méltó munkája, a megújulás során, de a vasárnapi győzelem a Premier League bajnoka, a Manchester City ellen valószínűleg az a pillanat volt, amikor a csapat megállíthatatlannak érezte magát.”

A Vörösök harminc éve várnak a bajnoki címre, a Premier League-ben a második a legjobb helyezésük, tavasszal csak a remek rekord közeli produkciója miatt nem tudtak nyerni.

Most Klopp valóban okkal gondolja, hogy a Chelsea és a Leicester előtt nyolc ponttal vezető, a Manchester City előtt kilenc ponttal álló gárdát a nép máris bajnoknak tartja. Huszonhat forduló van még hátra, de a Pool az első tizenkét fordulóban csupán két pontot szórt el (már amennyiben az Old Traffordon elért döntetlen „pontszórás”), s idén eddig harminc bajnoki mérkőzésen összesen veszített tizenhármat.

A vasárnapi mérkőzés hozott néhány érdekes „rekordot”:

immár Klopp mérlege jobb Guardiolával szemben, mint fordítva. A katalán sztáredző az élvonalbeli pályafutása során csapataival még soha nem állt olyan sok vesztett ponttal 12 forduló után, mint most. A Liverpool január 30. óta minden hazai bajnoki mérkőzésen győzött, sorozatban ez immár 13 mérkőzés.

A találkozó kapcsán a legtöbb vita a VAR miatt bontakozott ki, Guardiola gúnyosan köszönte meg a játékvezető működését, két tizenegyest is számon kért rajta, s különösen abban volt biztos, hogy a hazaiak első gólja előtt, a másik oldalon, a Citynek kellett volna tizenegyest rúgnia Trent Alexander-Arnold kezezése miatt.

Azon senki sem vitatkozott, hogy a labda a jobbhátvéd kezét érte, de a játékvezető nem érezte büntetendőnek, alkalmasint a klasszikus megítélést alkalmazva. A BBC érdekesen foglalt állást: ez az eset a Bajnokok Ligájában büntetőt ért volna, de a Premier League-ben a VAR-szobában jobban tisztelik a játékvezető eredeti ítéletét.

Ederson, a City sérült kapusa nem így látta. A közösségi médiában azt írta: „A tévés fiúk otthon hagyták a szemüvegüket.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×