eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Téli olimpia: Oroszországnak nem maradt más választása

Téli olimpia: Oroszországnak nem maradt más választása

169 orosz sportoló indulhat február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián. Dénes Ferenc sportközgazdász szerint nem volt más választásuk az oroszoknak, akik hiába indulnak majd semleges zászló alatt, a sikereik orosz sikerek lesznek.

Az Orosz Olimpiai Bizottság bejelentése szerint 169 orosz sportoló indulhat független színekben a február 5-én kezdődő phjongcshangi téli játékokon. Nem indulhat a dél-koreai születésű, hatszoros olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Viktor An, a váltóban olimpiai bajnok sílövő Anton Sipulin, valamint a világbajnok sífutó Szergej Usztjugov, akiknek indulásához annak ellenére sem járult hozzá a nemzetközi szervezet, hogy soha nem buktak meg doppingvizsgálaton.

A NOB szombaton közölte: 389 orosz sportolónak adott engedélyt, hogy semleges zászló alatt részt vegyen a téli olimpián. Ők azok a sportolók, akik országuk doppingbotránya ellenére is igazoltan tisztán versenyeztek, így - sikeres kvalifikáció esetén - ott lehetnek az ötkarikás játékokon.

"Nem maradt más választásuk az oroszoknak, mint hogy elfogadják ezt a feltételt, a bojkott összetörné azt a sportpolitikát, amelyet az elmúlt években folytattak" - mondta a hír nyomán Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádióban, és hozzátette, kevesebben és semleges zászló alatt indulhatnak, de ők orosz sportolók lesznek, akárhogy is hívja őket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, és a sikereiket is orosz sikereknek fogják tekinteni.

"Bizonyos értelemben van bennük egy csak azért is érzés, és ez minden sikert fel fog értékelni, de érzékeny veszteség, hogy nem minden sportágban a legjobbjaik indulnak" - mondta Dénes Ferenc, és példaként a jégkorongot és a műkorcsolyázást említette, ahol ha nem szerepelhetnek a legjobbak, az nyilván rontja majd az olimpiai versenyek színvonalát is. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×