eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fa Nándor megtáltosodott

Fa Nándor igen nagy sebességgel halad a nyolcadik helyen magyar tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryvel a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

A viadal elmúlt 24 órájának statisztikája szerint a magyar hajó érte el a mezőny harmadik legnagyobb sebességét a 30,4 km/h-val, így egy nap alatt 734,2 kilométert tett meg. Fa Nándor ezzel megközelítette 800 kilométeres egyéni távolsági óceáni rekordját, amelyet a Spirit of Hungaryvel ért el.

A november 6-án rajtolt egyéni földkerülő vitorlás viadalon Fa Nándor a nyolcadik helyen hajózik túl az elméleti versenytáv 60 százalékán. A 29 elrajtolt hajóból 19-en maradtak versenyben. Az élen a francia Armel Le Cleach halad.

A magyar sportember harmadik Vendée Globe-ján versenyez, amelyen a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méter) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. Az 1992/93-as menet során Fa Nándor a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után. A rekordot a francia Francois Gabart tartja, aki a legutóbbi, 2012/13-as kiírást 78 nap 2 óra 16 perces idővel nyerte meg.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×