eur:
385.8
usd:
354.58
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Van Persie mesterhármasával továbbjutott a Man United

Robin van Persie mesterhármasával (és David De Gea bravúrjaival) a Manchester United fordított, s továbbjutott az Olympiakosz ellen a BL-ben. A Dortmund kikapott, de ugyancsak versenyben maradt.

David Moyes támadó szellemű csapatot állított össze, Giggs és Valencia, valamint Welbeck, Rooney és Van Persie is játszik. Manchester United: De Gea, Da Silva, Jones, Ferdinand, Evra, Welbeck, Giggs, Carrick, Valencia, Rooney, Van Persie. Cserék: Lindegaard, Hernandez, Young, Fletcher, Kagava, Fellaini, Januzaj.

Olympiakosz: Roberto, Leandro Salino, Manolasz, Marcano, Holebasz, Perez, Ndinga, Dominguez, Maniatisz, David Fuster, Campbell. Cserék: Megyeri, Paulo Machado, Szamarisz, Haedo Valdez, Papadopulosz, Vergosz, Bong Songo. Megyeri Balázs ott ül a kispadon.

A németországi szereplők. Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek , Szokratisz, Hummels , Schmelzer - Kehl , Sahin - Aubameyang , H. Mkhitarjan , Grosskreutz - Lewandowski. Cserék: Langerak, Durm, M. Friedrich, Kirch, Hofmann, Jojic, Schieber.

Zenyit: Malafejev - Anjukov , Hubocan , Lombaerts , Criscito - Witsel , Fajzulin - Satov - Hulk , Danny - Kerzsakov. Cserék: Lodigin, Lukovics, Neto, Szmolnyikov, Timoscsuk, Zirjanov, Rondon.
A Man United hívei vehemensebb rohamokra számítottak. Az első tíz percben az Olympiakosz többet birtokolta a labdát. Dortmundban csendesen telt az első szűk negyedóra. 
Vezet az orosz csapat Németországban. A brazil Hulk nagyszerű gólt lőtt. Dortmund-Zenyit 0-1
Ryan Giggs előkészítése után Wayne Rooney a kapufára fejelte a labdát az Old Traffordon. 
Megvan az a gól, amelyet minimumként tűzött ki a United az első félidőre. Robin van Persie lőtte, tizenegyesből. A holland maga harcolta ki, vagy másképpen ő volt az alanya Holebasz felesleges szabálytalanságának. Manchester United-Olympiakosz 1-0
Evra fejese keltett (némi) izgalmat a görögök kapuja előtt. 
Sebastian Kehl góljával kiegyenlített a Dortmund. Az oroszoknak megint három gól kellene a továbbjutáshoz. Dortmund-Zenyit 1-1
De Gea bravúrjai sokat ér a Man Unitednek, ha Fuster vagy Dominguez labdája célba jut, még három gólt kellett volna szereznie a manchesterieknek. 
Antonio Valencia büntetőt reklamált magának, talán nem is minden alap nélkül.
A Man United - vagy ha úgy tetszik, az egyébként a labdával alig találkozó RvP - egy félidő alatt ledolgozta a hátrányt. Robin van Persie, a nagyszerűen játszó Ryan Giggs, valamint Wayne Rooney előkészítése után tavalyi önmagát idézve használta ki a ziccert. Manchester United-Olympiakosz 2-0
Megkezdődtek a második félidők.
Robin van Persie-t mostanában sokan szidták a Man United szurkolói - ma este nem fogják. Danny Welbeck szabadrúgást harcolt ki, Ryan Giggs és RvP is szívesen lőtte volna. A holland elkérte, s jól döntött. Belőtte a harmadik gólját - Roberto, az Olympiakosz kapusa nem állt a helyzet magaslatán. A párharcban először áll továbbjutásra a Manchester United, 140 percnek kellett ehhez eltelnie. Manchester United-Olympiakosz 3-0
Gólt kell lőnie az Olympiakosznak a továbbjutáshoz. A paraguayi Nelson Haedo Valdez máris a pályán. 
A Zenyit tisztességesen helytáll, ismét vezet Dortmundban, ezúttal Rondon volt a gólszerző. Dortmund-Zenyit 1-2
Van Persie eredményessége megsüvegelendő, de legalább akkora prémium jár David de Geának. A kapus legalább a negyedik bravúrjánál tart. 
Az Olympiakosz többet birtokolja a labdát, de nincs újabb helyzete. 
Hét csapat megvan a nyolcból: a Dortmund kikapott, de továbbjutott. 

Manchester United-Olympiakosz 3-0 (összesítésben 3-2)
A legjobbak mezőnye: Real Madrid, Barcelona, Atlético, Bayern München, PSG, Chelsea, Dortmund és Manchester United. Sorsolás pénteken. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×