eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nincs több hely a Forma-1-ben!

Utolsóként a Torro Rosso istálló is véget vetett a találgatásoknak, és az eheti bahreini Forma-1-es tesztek végén bejelentette, hogy az amerikai Scott Speed marad az olasz Vitantonio Liuzzi csapattársa.

A Torro Rosso az első évében, 2006-ban is a Liuzzi-Speed duót indította a Forma-1-es világbajnokság futamain.

Speed megnevezésével az utolsó pillanatig kivárt a Torro Rosso, hiszen a pilótahelyek legnagyobb része már decemberig eldőlt az autósport elitkategóirájában.

Még nem tudni, melyik csapat a legerősebb

A bahreini első teszthét megerősítette a Ferrari, a BMW és a McLaren fölényét a riválisokkal szemben. Azt egyelőre nagyon nehéz lenne kijelenteni, hogy milyen sorrendben ér(het)nének célba, ha most kezdődne a világbajnokság.

A Ferrari csütörtökön nem talált legyőzőre, a leggyorsabb aznap a brazil Felipe Massa volt, a csapat pedig egyre versenyképesebbnek tűnik a hosszú etapok során is. Igaz, kisebb technikai hibák most is nehezítették a maranellóiak felkészülését.

A hét legjobb idejét a BMW-s német Nick Heidfeld érte el még pénteken, de a csapat autói továbbra sem elég megbízhatóak, erősen kérdéses, hogy a motor kibírja-e majd a két versenyhétvégés terhelést.

A McLaren szombaton dominált, a spanyol Fernando Alonso mindenkit maga mögé utasított. A wokingi istálló minden tesztnapon kiegyensúlyozottan teljesített, de az MP4/22 kódjelű versenygép sem zárt hibátlan hetet, így a Mercedes-motorokkal szereplő csapatra is kemény munka vár még a világbajnokság melbourne-i nyitányáig.

A csapatok jövő kedden folytatják a gyakorlást Sakhirban, majd két héttel később utaznak az Ausztrál Nagydíj helyszínére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×