eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

"Aki jól dolgozik, az jól keres"

A németországi világbajnokságon negyeddöntős ukrán válogatott futballistái az eredeti ígéretekhez képest magasabb prémiumot kapnak. Ezt Hrihorij Szurkisz, az ukrán szövetség elnöke jelentette be.

Az eddigi eredményekért fejenként 400 ezer euróval gazdagodnak a kulcsjátékosok.
  
A H jelű kvartett második helyén végzett csapatnak a csoportból való továbbjutásért eredetileg 1,99 millió euró járt volna, de Szurkisz - aki nemcsak a futballszervezet első embere, hanem az ukrán labdarúgás legnagyobb befektetője is egyben - ezt az összeget 20 százalékkal, 2,39 millióra emelte.
   
Sevcsenkóék gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban jutottak túl a svájci nemzeti csapaton a nyolcaddöntőben, ezért az eredeti jutalmat további fél millióval megfejelve 3,98 millió eurót kap a válogatott. Ezen belül a legjobbak kereken 400 ezer euróval gazdagodnak. Az elődöntőért 8 millió dollár jár.
   
"Aki jól dolgozik, az jól keres" - kommentálta a bejelentést Oleg Blohin szövetségi kapitány.

"Vagy azt hitték, hogy a játékosok egy köszönöm szépenért futballoznak? Ám természetesen elsősorban a hazáért játszanak, nem a pénzért" - tette hozzá a szakember.

Az Olaszország-Ukrajna negyeddöntő péntek este 9 órakor kezdődik Hamburgban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×