eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szándékosság és a véletlen szerepének vizsgálatára vállalkozik egy kiállítás

A Rugógyár Galéria új kiállításán az alkotói szándékosság és a véletlen szerepe kerül a középpontba két olyan művész munkáin keresztül, akiknek náluk láthatják először együtt a munkáit. Cseke Szilárd és Wolsky András közös érdeklődési területe a képalkotási folyamatban megtapasztalható véletlen szerepének vizsgálata az eltervezett koncepció kivitelezése közben.

A két művész egyaránt a nonfiguratív, ismétlődő struktúrákból építkező festészet vizuális nyelvét kutatja, elemzi műveiben – mondta az InfoRádiónak a kiállítás kurátora. Iványi-Bitter Brigitta hozzátette: míg Cseke Szilárd munkáit intermediális kutatás mozgatja, őt az érdekli, hogy a különböző anyagok hogyan viselkednek a vásznon, illetve hogyan mutatnak különböző darabok egy térinstallációban, addig Wolsky András kizárólag akrill festékkel dolgozik vásznon, az aritmetikai rendszerek és a színkombinációk határozzák meg a munkásságát 25 éve.

Egy-egy kiállított életműrészletet megfigyelve „kirajzolódik, hogy mik azok a rendszerek, struktúrák, amik megjelennek minden egyes képen” – emelte ki Iványi-Bitter Bettina. Így lehet látni, hogy Cseke Szilárdot a vertikális ritmusok, valamint a gömbök ritmusának sebességérzete, Wolsky Andrást pedig a különböző színű és kis elmozdulású geometrikus rendszerek által keltett érzetek érdeklik.

A kiállítást december 8-ig minden héten keddtől csütörtökig nézhetik meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×