eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Rost Andrea: klasszikus Pillangókisasszonyt láthat a néző a Margitszigeten

Rost Andrea szerint klasszikus, szép, minden részletében alaposan kidolgozott és ízléses előadásra számíthat a néző Puccini Pillangókisasszony című operájának bemutatásakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 A Kossuth-díjas, világhírű szoprán, aki két alkalommal, pénteken és vasárnap énekli majd a címszerepet, pályája során először játssza Cso-cso-szánt. 

 A klasszikuson azt is érti, hogy nem rövidnadrágban vagy motoros szerelésben lesz, hanem kimonóban játszik - mondta. "Európai szerzők műve az opera, ahogy Puccini és Giacosa és Illica a librettó írói elképzelték a +japánságot+. Mégis segít nekem a figura hiteles megrajzolásában, hogy barátaim vannak Japánban, ismerem a környezetet. A szertartásokat, a mozgáskultúrájukat, ahogy mindennek megadják a módját, a teát készítik, milyen halat miként sütnek. Ahogy a végsőkig palástolják érzelmeiket, amelyek persze a kritikus ponton ki-kitörnek" - idézte fel az MTI-nek Rost Andrea, aki sokszor vendégszerepelt Japánban.

Már évek óta nézegette a szerepet, de csak most látta elérkezettnek az időt, hogy egészen közel engedje magához. "Kevés a jó Butterfly a világban, nemcsak vivőerős hang, hanem megfelelő alkat is kell hozzá, egy jól megtermett szoprán nem nyújtja a teljes illúziót. Azt hiszem, a Cso-cso-szánnal újabb pályaszakaszba értem, a Margitsziget után az évadban a Magyar Állami Operaházban is elénekelem, hívnak Szegedre is, ahol a Desdemonámat nagyon szerették, és hiszem, hogy máshonnan is felkérnek" - fűzte hozzá.

Hozzátette: Puccini muzsikája igazán szívbe markoló, ám nem a színpadon lévőknek, hanem a nézőtéren ülőknek kell megkönnyezniük Butterfly történetét. Így módszeresen be kell gyakorolnia, hogy az érzelmeket egy kissé eltávolítsa magától, de épp csak annyira, hogy az ne váljon az alakítás kárára.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×