eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Több mint egymillió néző látta Magyarországon az Avatart

Az Avatar hazai nézőszáma a hét végén elérte az egymilliót.

Az InterCom közleménye szerint James Cameron minden rekordot megdöntő filmje újabb mérföldkövet lépett át Magyarországon: szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet. Az utóbbi kilenc évben nem volt film, amelyre egymilliónál több néző lett volna kíváncsi a magyar mozikban: legutóbb a 2001-ben bemutatott Harry Potter sorozat első részének sikerült elérnie ezt a számot.

A kétszeres Golden Globe-nyertes és kilenc Oscar-díjra jelölt alkotás Észak-Amerikában és az egész világon, külön-külön és együtt is minden idők legnézettebb filmje.

A 3D-s sci-fi itthon már január 25-én átlépte az eddig megdönthetetlennek hitt egymilliárd forintos bevételi határt, a február 27-éig megváltott 1 006 059 mozijegy pedig 1,446 milliárd forintos bevételt eredményezett a jegypénztárakban. Ez közel duplája a toplista második helyén álló, tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmje, a Jégkorszak 3 összbevételének (773 millió forint).

Az összesen 51 moziteremben (31 helyen hagyományos kópiáról, 19 teremben digitális 3D változatban, illetve az IMAX-ban) vetített alkotást 11. hete játsszák Magyarországon, és a nézői érdeklődés alig csökken iránta.

Az eladott egymillió mozijegy még egy ok, amiért a Pandora bolygón játszódó, forradalmi technikával készült Avatar már biztosan bekerül a hazai filmforgalmazás történetébe.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×