eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: X/Nicholas Drummond

Elemző: adják oda a britek az összes Challenger 2-es harckocsijukat Ukrajnának!

A brit hadsereg egykori tisztje szerint helyettük Leopard 2A8-asokat kellene vásárolnia az Egyesült Királyságnak.

Nicholas Drummond, szárazföldi hadviselésre szakosodott védelemipari elemző, a brit hadsereg egykori tisztje azt írta az X-en, hogy Nagy-Britanniának oda kellene adnia az összes Challenger 2-es harckocsiját Ukrajnának és inkább Leopard 2A8-asokat kellene vásárolnia – közölte a Portfolio.

A britek nemrég 14 Challenger 2-es harckocsit küldtek Ukrajnának, de jelezték, hogy többet nem tudnak az ukrán fegyveres erők rendelkezésére bocsátani.

Az Egyesült Királyságnak csaknem 220 Challenger 2-es harckocsija van. A brit védelmi tárca elindított egy nagyszabású fejlesztési programot, melynek célja a páncélosok lecserélése és korszerűsítése, ezzel a hadsereg tűzerejét szeretnék növelni.

Nicholas Drummond szerint a Leopardokat Nagy-Britanniában kellene gyártani és

az első páncélosok 24 hónappal a szerződés aláírása után már meg is érkeznének a brit haderőhöz.

Fontos tudni a Challenger 2-esekről, hogy a Rheinmetall német hadi- és járműipari vállalat modernizálja azokat, amely a Krauss-Maffei Wegmann legnagyobb konkurense. Nem véletlen, hogy a KNDS (a Leopardokat gyártó Krauss-Maffei Wegmann és a Nexter vegyesvállalata) betámadta ezt a folyamatot.

A Challengereket sokan kritizálják amiatt, hogy túl lomhák és nehezek, ugyanakkor még mindig a világ egyik legnagyobb páncélvédettségű, aktív szolgálatban álló harckocsijáról van szó.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×