eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
M88A2 HERCULES, amerikai páncélozott, műszaki mentőjármű. Forrás: X / SenshaVT
Nyitókép: Forrás: X / SenshaVT

Ukrán Bradleyt mentett a frontvonalban a vakmerő Herkules

Egy megrongálódott ukrán M2A2 Bradley lövészpáncélost vontatott ki a tűzvonalból a különleges mentőeszköz.

Az ukrán hadsereg egyik amerikai gyártmányú lövészpáncélosának mentéséről jelent meg videó a közösségi médiában. A felvételen egy szintén amerikai eredetű M88A2 Hercules típusú páncélozott, műszaki mentőjármű vontat el a tűzvonalból egy olyan M2A2 Bradley ODS-SA gyalogsági harcjárművet, amelynek megsérült az egyik lánctalpa és így mozgásképtelenné vált. Valószínűleg vagy egy orosz páncéltörő rakéta, vagy akna rongálhatta meg.

Három változat létezik, az M88, az M88A1 ​​és az M88A2 HERCULES. Ez az amerikai fegyveres erők egyik legnagyobb páncélozott mentőjárműve. Arra tervezték, hogy akár ellenséges tűz alatt is elvontasson a frontvonalból olyan harckocsikat, önjáró lövegeket, vagy lövészpáncélosokat, amelyek megsérültek, vagy meghibásodtak.

Az orosz inváziót követően az Egyesült Államok 8 darab M88-ast küldött Ukrajnának. Ezeket széles körben használták az idén nyáron megindult ellentámadásban. Az Oryx független hírszerzési portál szerint képekkel és videókkal bizonyíthatóan legalább 2 M88A1-et semmisítettek meg az orosz csapatok.

A mentésben egy német gyártmányú MAN HX81 nyergesvontató is részt vett. A tűzvonalból kivontatott M2A2 Bradley ODS-SA lövészpáncélost ezzel szállították el a javítóműhelybe. A nyugati páncélos technika egyik legnagyobb előnye az, hogy a járművek sokkal ritkábban robbannak szét, mint az orosz gyártásúak, így a legtöbb javítható és újból harcba vethető.

Címképünkön az amerikai haderő egyik M88A2 HERCULES műszaki mentőjárműve Irakban.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×