eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megöltek kettőt a Mexikóban elrabolt négy amerikai közül

A Mexikóban elrabolt négy amerikai állampolgár közül kettőt megöltek, egy sebesülten, egy pedig sértetlenül került elő - közölte helyi idő szerint kedd reggel tartott sajtótájékoztatóján Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök.

Américo Villarreal, Tamaulipas mexikói tagállam kormányzója elmondta még, hogy az ügyben egy embert őrizetbe vettek.

Egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő közlése szerint a hatóságok kedd hajnalban értesültek a múlt héten elrabolt amerikaiak hollétéről, és Mexikó északi, az Egyesült Államokkal közös határánál fekvő Matamoros város közelében találtak rájuk.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vasárnap adott hírt arról, hogy a mexikói hatóságokkal együttműködve keresnek négy amerikai állampolgárt, és nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információval tud szolgálni az eltűntek hollétéről.

Az egyik hozzátartozó szerint a négy amerikai Dél-Karolina államból indult Mexikóba, egyiküknek ugyanis ott lett volna plasztikai műtétje. Nem sokkal azután, hogy amerikai rendszámú autójukkal átlépték a határt, rivális drogkartellek tűzharcába keveredtek, amelyek őket is megtámadták, majd elhurcolták. A közösségi médiában megosztott videófelvételeken látható, amint a fegyveresek fényes nappal két embert tesznek fel egy kisebb teherautóra. A támadásban egy helyi nő is életét vesztette.

Matamorosban rendszeresek a rivális kábítószerkartellek közötti összecsapások, azonban rendszerint nem regisztrálják az erőszakcselekmények áldozatait, mert a bűnbandák gyakran magukkal viszik halottaikat, a helyi média pedig sok esetben nem mer hírt adni az incidensekről.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×