eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megoldás nélkül zárult az EU-török csúcs

Nem sikerült megoldást elérni vagy kompromisszumra jutni a vitás kérdésekben a bulgáriai Várnában hétfőn tartott EU-török csúcstalálkozón - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Az Európai Unió magas rangú tisztségviselői hétfőn aggályukat fejezték ki a török jogállamiság helyzete, Ankara szíriai, illetve a Földközi-tenger keleti medencéjében folytatott tevékenysége miatt Recep Tayyip Erdogan török államfő előtt. Ugyanakkor hangsúlyozták, továbbra is támogatni fogják a szíriai menekülteket Törökországban.

Tusk úgy értékelte, hogy míg az EU és Törökország közötti viszony nehéz szakaszban van, vannak olyan területek, amelyeken jó az együttműködés.

A török államfő a többi között arra figyelmeztetett, hogy hiba lenne Törökországot kihagyni az uniós bővítési folyamatból.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×