eur:
394.95
usd:
364.06
bux:
65592.02
2024. március 19. kedd Bánk, József

Orbán Viktor: nagy a felháborodás Brüsszelben

Elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát az érintettek hozzájárulása nélkül, üzleti, de különösen politikai kampányok céljaira használják - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a visegrádi négyek miniszterelnökeinek megbeszélése után Brüsszelben.

A Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányfő elmondta, egyetértés született abban, hogy ezt meg kell akadályozni.

A törvény teljes szigorával és erejével fel kell lépni ez ellen, különösen, ha illegális eszközöket is felhasználnak - hangoztatta.

Estére lesz végleges döntés is - tette hozzá.

Orbán Viktor közölte: egyeztettek a Facebook ügyéről, és ezt hamarosan folytatják a 28 miniszterelnök társaságban. Úgy fogalmazott: nagy a felháborodás mindenhol, Brüsszelben is.

Kedden az Európai Parlament (EP) meghívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját, hogy adjon magyarázatot a cég körül a napokban kirobbant botrányra.

A Facebooknak egyértelművé kell tennie az 500 millió uniós polgár képviselői előtt, hogy a személyes adataikat nem használják fel a demokrácia manipulálására. Be kell számolnia arról is, hogy miként használhatott fel a Cambridge Analytica nevű cég több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban - közölte Antonio Tajani, az EP elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×