eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Tömeges gázolás helyszíne a Thököly út és Róna utca kereszteződésében, ahol két személyautó ütközött, majd az egyik jármű a zebrán átkelő gyalogosok közé hajtott és több embert elgázolt 2017. október 31-én Budapest XIV. kerületében.
Nyitókép: Lakatos Péter

Drámai videó az önvezető autó halálos gázolásáról

Nyilvánosságra került a videó az önvezető Uber halálos gázolásáról. A KRESZ szabályai alapján a halálra gázolt nő volt a hibás a tempei balesetben.

Mint kiderült, a halálra gázolt nő volt a hibás a KRESZ szabályai alapján - írja a 444.hu.

A felvételek alapján jól látható, hogy a 49 éves nő szabálytalanul próbált átkelni az úton. Nem a menetirány szerinti jobboldali járdáról lépett hirtelen a jármű elé, hanem az út túloldaláról indult.

A videó tanúsága szerint a sötétben a kocsiban ülő szakember csak az utolsó utáni pillanatban veszi észre a nőt, amikor már késő, így nem tudja megelőzni a halálos balesetet. Így az ő közbelépését kizárhatjuk és egyúttal fel is menthetjük.

Készült a kocsi belső teréről is egy felvétel, amin látható, hogy a sofőr az út helyett a kocsi műszerfalán néz valamit. Tényleg csak az utolsó pillanatban veszi észre a nőt, amikor már nem tehetett semmit.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy az autó miért nem fékezett. Hiszen az önjáró autókat olyan szenzorokkal szerelik fel, hogy a látási viszonyok ne befolyásolják azt, mit érzékel a környezetéből. A nőt érzékelniük kellett volna ezeknek a szenzoroknak, és még időben meg kellett volna állítaniuk a kocsit. Azonban ez nem történt meg.

Egyelőre nem tudni, hogy mi hibásodhatott meg, az autó szenzorai miért nem érzékelték a jármű elé lépő nőt.

A helyi ügyészeken múlik, hogy lesz-e büntetőeljárás. A helyi rendőrfőnök, Sylvia Moir mindenesetre egy interjúban már jelezte, hogy szerinte nem az Uber hibájából történt a baleset.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×