eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Merkel-látogatás: a török újságok Ankara győzelmét ünneplik

A török újságok Ankara győzelmeként ünnepelték hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatásának eredményeit.

A lapok a kancellár iszambuli tárgyalásai nyomán azt jósolták, hogy hamarosan eltörlik a török állampolgárok vizumkötelezettségét az Európai Uni tagállamaiba való utazásokhoz.

A Türkiye című újság kiemelte, hogy Merkel a vízumkönnyítésre, az EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítására és a menekültek ellátása terén való tehermegosztásra tett ígéretet.

A lapok utaltak arra, hogy Merkel Ahmet Davutoglu miniszterelnökkel és Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnökkel történt vasárnapi találkozói utánmaga is úgy nyilatkozott, hogy az EU-csatlakozási folyamat és a vízumkönnyítésről szóló megbeszélések nagyon ígéretesek. Kiemelték, hogy EU-nak szüksége van a Törökországgal való együttműködésre a menekültáradat visszaszorításához.

A török újságok annak a várakozásnak adtak hangot, hogy Törökország és az Európai Unió menekültügyi együttműködésének eredményeként felgyorsulnak Ankara uniós csatlakozási tárgyalásai. Idézték a német kancellárt, aki Isztambulban kijelentette, hogy az év végéig egy új tárgyalási fejezetet nyitnak majd meg.

A Vatan című napilap ugyanakkor már arról írt, hogy Isztambulban négy fejezet megnyitásáról állapodtak meg.

Az Aksam című napilap arra emlékeztetett, hogy a kancellár - aki valójában ellenzi Törökország EU-tagságát - az Ankarával való együttműködés szükségét tudomásul véve "beadta a derekát".

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×