eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Horvátország újabb migránsokkal teli vonatot indított a szlovén határra

Jóllehet Szlovénia bejelentette, hogy egyelőre nem tud több menekültet fogadni területén, Horvátország újabb migránsokkal teli vonatot indított a kelet-horvátországi Tovarnikból a szlovén határ felé - jelentette a 24sata című horvát napilap hétfőn.

Tovarnikból újabb 1900 migráns tart Csáktornyára (Cakovec), és nem lehet tudni, mi történik majd, ha odaérnek - írta a lap.

Eközben a szerb-horvát határon, ahol a horvát hatóságok péntek éjszaka óta megpróbálják lassítani a migránsáradatot, új útvonalon érkeznek az illegális bevándorlók az országba: a tovarniki és babskai helyett a bajakovói átkelő körzetében, amely a Belgrád-Zágráb autópálya mellett van.

Hétfőre virradóra mintegy ezer ember próbált meg ebben a körzetben a szántóföldeken keresztül bejutni Horvátországba. Egy részüket a rendőrségnek sikerült feltartóztatnia, de 300-400 ember levált a csoporttól, és nem tudni, hogy esetleg máshol bejutottak-e Horvátországba - írta a lap.

A magyar-horvát zöldhatár péntek éjféli lezárása után Zágráb életbe léptette a C-tervet, vagyis a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többet őket a magyar határra. Azóta mindössze négyezren hagyták el Horvátországot. A szerb-horvát zöldhatáron a migránsáradat lassítása óta is 5-6 ezer illegális bevándorló érkezik az országba. Szlovénia korábban közölte, hogy naponta legfeljebb 2500 menedékkérőt hajlandó fogadni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×