eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Így ünneplik a 60 éves Putyint

Vlagyimir Putyin orosz elnök most lett 60 éves, és továbbra is olyan kemény, mint volt. Szerinte az ellenzéknek ideje lenne már munkával foglalkozni, önmaga számára pedig a lényeg a belső meggyőződés, hogy helyesen cselekszik - többek között erről beszélt egy hosszú műsorban, amit az NTV orosz adó mutatott be.

Vlagyimir Putyin 60 éves, és hiába bírálják sokat nyugaton, az oroszok nagy része imádja. Hívei felvitték portréját egy hegycsúcsra, az őt támogató ifjúsági mozgalom csinos hölgytagjai lovagoltak, búvárkodtak és jégkorongoztak az elnöki médiaszerepléseket idéző videoklipben.

Maga az ünnepelt egy korábban felvett dokumentumfilmben vallott magáról az NTV-csatornán.

Putyin ebben megjegyezte ellenzékéről: a kritika helyett konkrét dolgokat kellene letenni az asztalra. "Nem baj, a szél majd elválasztja a búzát a korpától és valóban, színes, érdekes és tartalmas emberek jelennek meg, akik képesek felelősséget vállalni... talán az egész országért is" - mondta. Azaz, ilyen emberek még nincsenek, sugallta - ezért is tehette hozzá, hogy jelenleg "nyugodtan szemléli az ellenzéket".

Azt is elárulta: a tetszési indexe nem nagyon foglalkoztatja. "A lényeg, a belső meggyőződés, hogy helyesen cselekszem. És a megérzés, hogy hogyan reagálnak az emberek, nemcsak a tiszteletreméltó értelmiség szűk csoportja, hanem az egész orosz nép" - tette hozzá. Ez a meggyőződés vezette a csecsenföldi háborúban is, ahol ő "teljesen hitt abban, hogy más út nem volt, mert meg akarta őrizni Oroszország egységét".

Egy dolog, amiben hitt azonban nem jött be - derült ki a filmből, amely még a grúz választások előtt készült. Putyin arra tippelt, hogy ellensége, Miheil Szaakasvili foggal-körömmel ragaszkodik majd a hatalomhoz, pedig végül simán elismerte vereségét.

Jelenlegi hivatali idejére térve azt mondta, hogy a legtöbb orosz polgár támogatja a hatalmat. Ez pedig feljogosít arra, hogy folytassam azt a tevékenységet, amivel eddig foglalkoztam - adta értésre.

Az orosz elnök hosszú kormányzására rányomta bélyegét a vele szembehelyezkedő olajmágnás, Mihail Hodorkovszkij ügye. Putyin elmondta: nem zavarná, ha az oligarchát szabadon engednék, de csak törvényes módon, például úgy, hogy elnöki kegyelemért folyamodik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×