eur:
390.45
usd:
358.76
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Exkluzív: 25 évet álmodott, 2 évet várakozott a Mol, hogy bevásárolhasson Szlovéniában

Az Európai Bizottság véglegesen jóváhagyta az OMV Slovenija felvásárlását. Ezzel a Mol Csoport Szlovéniában a szegmens második legnagyobb piaci szereplőjévé válik a tranzakció zárása után. A felvásárlási folyamat várhatóan a második negyedév végén zárulhat le - mondta az InfoRádiónak a Mol Magyarország operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója, Ratatics Péter.

Bevásárolhat a Mol a szlovéniai OMV-be, erre most már az Európai Bizottságtól is megvan az engedély - írta meg az InfoRádió is. A lehetségessé vált tranzakció részleteiről Ratatics Péter, a Mol Magyarország operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója számolt be az InfoRádiónak.

"Ezzel a döntéssel egy 2 éves folyamat végére tudunk pontot tenni: 2011 júniusában írtuk alá az OMV-vel az OMV Slovenija adásvételi szerződését, majd ezt követően egy versenyhatósági ellenőrzés kezdődött a szlovén piacon, a szlovén versenyhatóság az Európai Bizottság segítségét kérte az ügy elbírálásában."

Szlovéniában ezzel a piac 3 szereplősről 2 szereplősre változott. A szlovén Petrol meghatározó szereplő marad 60 százalékos részesedéssel, illetve az OMV mögött a Molnak eddig is volt 10 százaléknyi piaci részesedése, így tehát a 30 és 10 százalék összeolvadt – ennek hatását vizsgálta hosszasan az Európai Bizottság.

Arról, hogy milyen lépések állnak még a Mol előtt, elmondta: a meglévő 53 Mol-kút mellé 119 OMV-st vesznek át, majd mintegy 3 hónapon belül az új hálózat 39 kútját tovább kell értékesítenie a cégnek, ezt pedig a Shell olajvállalattal írta alá a Mol a közelmúltban.

Ezt követően a Petrolnak marad a mintegy 30 százalékos piaci részesedése, és ősztől 133 töltőállomás lesz Szlovéniában a Mol birtokában, amivel a Petrollal szemben erős versenyt fognak támasztani.

A kútátvétel június 30-ával zárul, a Shellnek való továbbértékesítés pedig szeptember-októberben történik meg.

Az elmúlt időszak felvásárlási-terjeszkedési szempontból rendkívül aktív volt a Mol életében, tavaly decemberben ugyanis 420 lengyel töltőállomásra tett szert a vállalat, most pedig a vállalat 25 éves "álma" valósul meg Szlovéniában. Más országokban is aktívak, de nincs szó egyéb akvizícióról, inkább a már meglévő hálózat fejlesztésére koncentrálnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×