eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

4,8 milliárd forintos fejlesztés kezdődhet a veszprémi kórházban

4,8 milliárd forintos fejlesztés kezdődhet meg a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban. Az erről szóló szerződést Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója és Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója írta alá.

Rácz Jenő elmondta: a kórház 4,3 milliárd forintot kapott uniós támogatásként, 500 millió forintot pedig a megyei önkormányzat adott az intézménynek. Hangsúlyozta: a beruházásban a többi között teljesen felújítják a központi műtőblokkot, és a jelenlegi hat műtő mellett egy újat is kialakítanak; új központi sterilizálót építenek, és lesz egy stroke centrum is. Kicserélik az ultrahangos vizsgálóeszközöket, korszerűsödik az aneszteziológia, a radiológia, a neurológiai, a bel- és bőrgyógyászati osztály, az informatikai rendszer, továbbá javítják a betegfogadást és -irányítást is. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a szerződés aláírásán azt mondta: kulcsfontosságú egy onkológiai centrum létrehozása a Közép-Dunántúl egészségügyi ellátásában, és ehhez Veszprém a legjobb adottságokkal rendelkezik.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×