eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magyar egyetemisták bizalmas adatai kerültek ki a netre

A Pannon Egyetem 6000 hallgatójának személyes adatai kerültek nyilvánosságra. Az adatok 2008. június 8. és a mai nap között elérhetők voltak akár Google keresőjében, de a legnagyobb hacker-segítő oldalakon is.

A név és Neptun-kód (hallgatói információs rendszerben használt név) mellett a hozzá szükséges jelszó, a személy igazolvány szám, bankszámlaszám, lakcím is felkerült az internetre, mert a kollégiumi adatbázist üzemeltető egyik rendszergazda biztonsági másolatot készített, és azt titkosítás nélkül töltötte fel egy ftp szerverre.

A kollégiumi iroda vezetője (akinek személyes adatai szintén elérhetővé váltak) eljárást indított az ügyben. Több érintett diák büntetőjogi eljárást kíván kezdeményezni az adatvédelmi törvény súlyos megszegése miatt.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×