INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Békamaszkban ingyenes a belépés az állatkertbe

Infostart / InfoRádió
Új bemutatókkal és számtalan programmal várja a családokat csütörtöktől öt napon át a Fővárosi Állatkert. Az intézmény felhívja a figyelmet, hogy idén már nem fogadják be a megunt húsvéti nyulakat, mert azzal akaratlanul is az állatvédelmi törvény megszegését támogatnák.

Trópusi kétéltű bemutatót és Békabarát Kertet láthat mától a közönség a fővárosi állatkertben a Béka éve alkalmából, amely mellett a Víz Világnapja, a Meteorológiai Világnap és a húsvét is remek apropót szolgáltat az intézménynek a különböző családi programok megszervezésére.

A gyerekek csütörtökön ingyen mehetnek be az állatkertbe, ha az intézmény weboldaláról letölthető békamaszkban jelennek meg a főbejáratnál, utána pedig vetélkedőkön vehetnek részt. A nagyobbak délután három órakor megnézhetik a Vidrasors című díjnyertes dokumentumfilmet.

Szombaton a 14 éven aluli gyermekeknek még maszkot sem kell húzniuk, hogy ingyen mehessenek be az állatkertben ahol a Víz Világnapjához kapcsolódóan várják őket különböző programok.

Húsvét vasárnapján és hétfőjén a sok játék mellett nem marad el a nyuszisimogatás és a jelképes örökbefogadás, már csak azért sem, mert az állatkert idén már nem veszi át a megunt húsvéti nyulakat - figyelmezteti a felelőtlen állatvásárlókat Hanga Zoltán szóvivő.

2008-at egyébként természetvédelmi szakemberek nyilvánították a Béka évévé, a világméretű program fővédnőke David Attenborough. A víz március 22-i világnapját 1994 óta ünnepeljük az ENSZ felhívására, a március 23-i Meteorológiai Világnap pedig 1960 óta emlékeztet a Meteorológiai Világszervezet 1950-es megalapítására.A címlapról ajánljuk