Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiába kaptak már nemi betegséget, nem szeretik az óvszert a nők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A fiatal brit nők kétharmada nem várja el új partnerétől az óvszerhasználatot, holott sokan közülük kaptak már el nemi betegséget, de legalábbis tudják, hogy ez lehet a védekezés nélküli szexuális kapcsolat következménye - derült ki egy felmérésből.

A megkérdezettek fele van tisztában azzal, hogy nemi betegséget kaphat, ha a partnere nem használ óvszert, illetve meg is történt már ez vele korábban.

Ennek ellenére kétharmaduk nem követeli meg partnerétől, hogy óvszert húzzon - derült ki a Company magazin felméréséből.

Nagy-Britanniában ismét nő a nemi betegek száma. A klamídiás esetek többségét a fiataloknál diagnosztizálják; ez a legelterjedtebb nemi betegség, amely különösen azért veszélyes, mert enyhe tünetei - égető, viszkető érzés, főleg vizelés közben, illetve szerény mértékű folyás - kezelés nélkül is eltűnnek 1-3 hét múlva, a baktérium viszont tovább él és virul - és fertőz. Ráadásul súlyosabb esetben a férfiaknál nemzőképtelenséget okozhat.

A statisztikák szerint aggasztóan nő a külső nemi szerveken megjelenő herpesz is a fiatal lányok körében Nagy-Britanniában; a 16-19 év közöttiek 16 százalékánál állapították meg ezt a betegséget.

A lap felmérése szerint, amelyet a Durex-szel együtt készítettek, a fiatal brit nők 97 százaléka nem tart magánál óvszert; minden tizedik azért, mert kínosnak érzi, s ugyanennyien azért, mert szerintük ez a férfiak dolga.