INFORÁDIÓ
2021. május 12. szerda
Pongrác

vidék

2020.05.11. 18:58

Megteltek élettel a vidéki helyek - körkép

Az óvintézkedések betartásával újra benépesültek a pihenőhelyek, a vendéglők kerthelyiségeibe pedig visszatértek a vendégek. Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben vannak a kijárási korlátozások.
2020.05.09. 09:05

Koronavírus – egy új világra ébredt ma Magyarország

Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a korlátozások, de ezen a hétvégén a Margitsziget és a Hajógyári sziget már nem lesz lezárva.
2020.05.07. 18:16

Óvatosan nyitnak a vidéki települések

A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseken egyelőre részlegesen enyhítenek vidéken. Van, ahol újra látogathatók a kirándulóhelyek, sportparkok, játszóterek, másutt ezt nem vagy nem mindegyik helyszínen tették lehetővé.
2020.05.02. 20:32

Állatkert, szentmise - így indul meg az élet vidéken

A kormány rendelkezéseinek megfelelően Budapesten és Pest megyén kívül egyre több intézmény hoz olyan szabályokat, amelyek a koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelő működés felé közelítenek. A fővárosban és környékén ugyanakkor még a védekezés van a középpontban.
2020.05.02. 12:47

Fontos kapaszkodó a vidék gazdaságának

Várhatóan megélénkül a forgalom a vidéki boltokban és a szolgáltatóhelyeken a vírus elleni védekezés szabályainak fővároson és Pest megyén kívüli enyhítésével. Szakemberek szerint a lépés már rövid időn belül lendít a válság sújtotta gazdaságon.
2020.01.11. 07:07

Alig akad budapesti rendőr a fővárosban

Átalakítják a rendőrképzést, hogy növeljék a rendőrnek jelentkezők számát - értesült az InfoRádió szakszervezeti forrásból. A létszámhiány komoly probléma a rendőrségnél, Budapesten például a rendőrök több mint fele vidéki.
2019.11.10. 10:11

Trendforduló az ingatlanpiacon: robbantott a vidék

Folytatódott az elmúlt hónapok tendenciája: egyre látványosabbá válik a vidéki városok és kistelepülések dominanciája az ingatlanpiacon. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy míg pár éve a teljes forgalom harmadát a főváros adta, mostanra ez 20 százalék alá esett vissza.
2019.10.14. 12:05

A vidék Magyarországán nagyon is talpon maradt a Fidesz

Lesz négy olyan vidéki, megyei jogú város, ahol harcra kényszerül a polgármester az önkormányzati testületével - érdekes, hogy mind Magyarország déli felén vannak. A megyei közgyűlésekben az összes többi jelöltnél több mandátuma van a Fidesz-KDNP-nek.
2019.09.21. 16:50

Durván emelkednek a vidéki újépítésű lakások ára

Az újépítésű lakások négyzetméterenkénti ára a megyei jogú városokban egy év alatt majdnem 25 százalékkal emelkedett és már eléri az 541 ezer forintot, ami nagyjából a budapesti árszint fele.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018