INFORÁDIÓ
2021. június 16. szerda
Jusztin

variáns

2021.06.11. 16:19

Most már biztos: a brit variánsnál is sokkal brutálisabban terjed az indiai

Brit adatok mutatták meg, hogy az eredetileg Nagy-Britanniában megismert Alfa-variánsnál is 64 százalékkal fertőzőbb az Indiában felismert Delta, amely az első oltás adta védettséget is hatékonyabb kerüli ki. A nagy átoltottság dacára is megnőtt a járvány terjedési sebessége az országban.
2021.06.04. 19:15

Koronavírus: veszélyes kombinációra figyelmeztetnek a kutatók

Már 62 országban van jelen a Delta variáns. A WHO tájékoztatása szerint az először Indiában felbukkant törzs leginkább Ázsiában és Afrikában terjedt el. Olyan helyeken is okozott járványkitörést, ahol magas az átoltottság – más szempontok is kedveztek a fellángolásnak.
2021.05.26. 06:00

Gyakrabban okoz tüneteket a gyerekeknél az indiai mutáns

Nem veszélyesebb a gyerekekre nézve az indiai variáns fertőzése, mint a korábban ismert törzsek által okozott. Izrael és Szingapúr példája érdekes, mert nagyon más az átoltottság a két országban, mégis hasonló számokat jelentettek – mondta az InfoRádióban Rusvai Miklós.
2021.05.12. 21:20

India: a kutatók a variánsok szerepét keresik

A brit mellett már két indiai variáns is terjed az országban: a tudósok arra kíváncsiak, hogy ezek felelősek-e az ország halálos második hullámának kialakulásáért. Az EU az Indiából történő beutazások korlátozását ajánlja.
2021.05.06. 20:06

A mutációk interakciója jelenti a variánsok valódi veszélyét

A koronavírus-járvány utóbbi fél évét az új variánsok felbukkanása határozta meg: a nagy kérdés, hogy ezek egy, a vírussal folytatott örök küzdelemre utalnak, vagy az hamarosan kifut a mozgástérből, így kénytelen lesz megszelídülni? Összefoglaljuk, mi mindent tudhatunk a mutációk kialakulásáról.
2021.04.20. 19:31

Sokkal több indiai eset lehet, mint amiről tudunk

A krematóriumok le sem állnak a kórházban, az indiai variáns elterjedtebb lehet a kormány adatainál. A kutatók szerint gyorsabban terjed ez a törzs, ami megmagyarázhatja a jelenlegi indiai helyzetet is.
2021.04.09. 07:39

Két aggasztó mutáció egy helyen - az indiai variáns

Több mint tízezer minta szekvenálását követően Indiában egy olyan vírusvariánsra bukkantak, amelyben két aggodalomra okot adó mutáció is megtalálható: Mahárástra tartomány eseteinek 15-20 százalékát már ez a változat okozza, ami ezért igazán aggasztó, mert a teljes ország eseteinek 62 százaléka ebből a tartományból származik.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018