INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

véradás

2021.01.12. 08:52

Könnyebben adhatunk vérplazmát

Az Országos Vérellátó Szolgálat fejlesztésének köszönhetően jelentősen megnövekszik a koronavírus-fertőzöttek gyógyításához szükséges plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása Magyarországon.
2020.11.23. 08:45

A véradást is nehéz helyzetbe hozta a járvány

A járványügyi korlátozások a véradások szervezését is megnehezítették, csökkent is a vérellátóhoz beérkező vér mennyisége, jelenleg ugyanakkor ez még nem okoz gondot.
2020.11.02. 05:40

Koronavírus: fontos félreértést tisztáz a vérellátó

Laborkapacitásával járul hozzá az Országos Vérellátó Szolgálat a PCR-tesztek kivizsgálásához, mintavétel azonban továbbra sem történik a vérgyűjtések helyszínein. Az OVSZ arra kéri a lakosokat, hogy mintaadásra ne jelentkezzenek náluk, hiszen ezzel a véradások biztonságát és eredményességét kockáztatják. A hazai vérkészlet egyébként jelenleg kiegyensúlyozottnak tekinthető.
2020.10.25. 10:10

Messzire juthat: különleges kampányba kezd a Vöröskereszt

Online kampánnyal hívja fel a 18–30 év közötti fiatalok figyelmét a véradásra a Magyar Vöröskereszt október 20. és május 31. között. A cél, hogy minél több fiatal váljon rendszeres véradóvá, hiszen vérre a téli hónapokban is nagy szükség lesz.
2020.10.19. 13:46

A szokásosnál is fontosabb most vért adni

Várja a véradók jelentkezését az Országos Vérellátó Szolgálat, amelynek szakmai főigazgató-helyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta: ezen a héten a hosszú hétvége miatt kevesebb nap áll rendelkezésre véradásra, így még fontosabb, hogy a napokban minél többen jelentkezzenek.
2020.10.12. 13:45

Nemes ügy mellett a bankszövetség – karöltve a hazai bankszektorral

JÓTETT Bank elnevezéssel indította el vállalati társadalmi felelősségvállalási programját a Magyar Bankszövetség és a hazai bankszektor, elsőként közös véradással hívják fel a figyelmet a Banki véradók hetén, amelyet az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve október 12-16. között rendeznek meg.
2020.10.05. 18:02

A koronavírus-fertőzésen átesettek véradásáért indul kampány

A gyógyult koronavírusos betegek véréből előállítható különleges plazmakészítményt világszerte sikeresen alkalmazzák a súlyos állapotú fertőzöttek terápiájában. Az Országos Vérellátó Szolgálat korábban PCR pozitív, de legalább 3 hete tünetmentes személyek jelentkezését kéri, hogy megfelelő mennyiségű terápiás plazmakészítményt lehessen előállítani.
2020.08.24. 18:02

Ekkora a mínusz vérből Magyarországon

A vérellátó főigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta, azonnal megnövelik a véradóhelyek számát, "nagy kihívás" az augusztus 20. miatti csökkenést behozni.
2020.08.18. 19:01

Különösen fontos lenne, hogy minél többen jelentkezzenek véradásra

A biztonságos vérellátás érdekében az augusztus 20-i hosszú hétvége előtt és után is véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Mivel a vér hosszan nem tárolható, mással pedig nem pótolható, különösen fontos, hogy minél többen jelentkezzenek véradásra – hangsúlyozza az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese.
2020.06.16. 16:55

Sokkal több véradóra van szükség a műtétek újraindulásához

A koronavírus-járvány lecsengésével újrainduló egészségügyi ellátásban még nagyobb szükség van a vérkészítményre – mondta az InfoRádióban Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese. Ezért a szervezet véradásra buzdít, naponta majdnem kétezer véradó segítségére van szükség.
2020.04.03. 16:53

Szó szerint életbevágóan fontos lenne a véradás

A koronavírus-járvány alatti véradás fontosságára hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese. Nagy Sándor az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy minden korábbi óvintézkedést megszigorítottak.
2020.03.18. 11:03

Cáfol a vérellátó: véradáskor nem tesztelnek

Véradások alkalmával nem végeznek koronavírus tesztet, ellentétben a közösségi oldalakon elterjedt információkkal - hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat. Bár folyamatosan változik, hogy hol és hány helyen lehet vért adni, mégis kérik, hogy aki teheti és 30 napja nem volt külföldön, adjon vért.
2020.03.11. 11:40

Aki külföldön járt, 30 napig nem adhat vért

A véradók és a vért kapó betegek védelmében korlátozásokat vezet be az Országos Vérellátó Szolgálat. Mindenki mást arra kérnek, segítsék a betegellást, és vegyenek részt a véradásokon.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018