INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

védőoltás

2021.02.08. 14:56

Akár már ősszel jöhetne egy újabb oltási forduló a briteknél

A brit oltási kampányban jelenleg alkalmazott oltóanyagok is jó hatékonysággal védenek a Nagy-Britanniában leginkább elterjedt koronavírus-variánsokkal szemben – írta hétfőn megjelent cikkében Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár.
2021.02.05. 13:06

"Flottul ment" - első tapasztalatok a házirorvosi oltásról

Csütörtökön elkezdődött a regisztrált idős emberek háziorvosi koronavírus-elleni beoltása. Az első tapasztalatokról az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója számolt be.
2021.02.02. 14:13

Harmadik hullámra figyelmeztet Jakab Ferenc

Jakab Ferenc szerint a fertőzöttek száma nem azt mutatja, hogy a járvány lecsengőben van Magyarországon, emiatt is nagyon fontos, hogy beoltassuk magunkat. A Pécsi Tudományegyetem professzora már megkapta a vakcinát, és az oltást követően sem jelentkezett nála mellékhatás.
2021.01.10. 14:50

Influenzajárvány: korántsem szabad még fellélegezni

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egyértelműen és nagy mértékben késleltetik az influenza terjedését is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az influenza kórokozója nem kap erőre a korlátozások esetleges feloldása után, ezért mindenképpen érdemes beoltatni magunkat. A két betegség együttes megjelenése ugyanis nagyon súlyos egészségkárosodást okozhat. Az influenzaoltás iránti érdeklődés azonban a betegek számának csökkenésével és a kommunikációs kampány elcsendesedésével párhuzamosan érezhető mértékben csökken – tette hozzá Póta György. 
2021.01.09. 18:46

Ferenc pápa is beszélt a védőoltásról

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit szombaton nyilvánosságra hozták.
2021.01.09. 12:32

Karácsony Gergely is regisztrált a védőoltásra

A főpolgármester arra kéri az embereket, hogy bízzanak a koronavírus elleni vakcinában, az orvosokban, a kutatókban, és jelentkezzenek az oltásra saját és mások védelméért.
2021.01.07. 08:14

Íme az MTA súlyos érvei az oltás mellett

Az új technológia miatt jóval biztonságosabb a mostani vakcina, mint a korábbiak, a koronavírus elleni védőoltást pedig azért állították elő ilyen gyorsan, mert megvoltak a feltételei, a tudományosság semmiben nem szenvedett hiányt - hangsúlyozta az InfoRádióban Ádám Veronika.
2021.01.04. 16:13

Csúcsra szökkent az olajár

Többhavi csúcsra emelkedtek a világpiaci olajárak hétfőn azokra a várakozásokra, hogy a legnagyobb olajexportáló országokat tömörítő csoport a jelenlegi szinten hagyhatja a kitermelést februárban, a tömeges védőoltási kampányok pedig megfékezhetik a koronavírus-járványt, ezáltal lökést adva a világgazdaságnak. Ezeken kívül is volt még pár árfelhajtó tényező.
2020.12.28. 14:40

Politikusokat és egészségügyi dolgozókat oltottak be elsőként Szlovákiában

475 millió lakos, 27 tagállam, 1 vakcina – az Európai Unió országaiban vasárnap megkezdődött a koronavírus elleni védőoltás a Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok vakcinájával. Szlovákiában Zuzana Čaputová köztársasági elnök elsők között kapta meg a védőoltást, őt a Matovič-kormány miniszterei, parlamenti képviselők, járványügyi szakemberek és egészségügyi dolgozók követték.
2020.11.27. 07:52

WHO-figyelmeztetés az ünnepekre: ne engedjünk az ír szokásnak

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója csütörtökön Dublinban kijelentette, hogy a Covid-19 elleni védőoltás révén a világ fokozatosan ellenőrzése alá vonhatja a koronavírus-járványt a jövő évben, egyben óvatosságra intett a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018