INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

tehetséggondozás

2021.01.07. 18:46

Orbán Balázs: minden országnak magának kell a sikerreceptjét megtalálnia

Nemzetstratégiai vállalkozás, hogy Magyarországnak legyen olyan szellemi, gazdasági, kulturális, politikai vezető rétege pár évtized múlva is, amely helyt tud állni a fokozódó nemzetközi versenyben – mondta a Mathias Corvinus Collegium küldetéséről Orbán Balázs kuratóriumi elnök az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese szerint a Kárpát-medencei tehetséggondozó hálózathoz hasonló még nem működik sehol a világon, a modell leginkább a korábbi Eötvös-kollégiumi rendszerhez hasonlít.
2018.11.06. 15:36

Tehetséggondozás: módszer már van

A tehetséget keresni kell! címmel rendeznek kedden konferenciát a budapesti Csokonai Művelődési Házban, ahol kutatók tartanak előadásokat a tehetségfejleszésről. A tanulók 10-15 százaléka tartozik a tehetségígéret kategóriába.
2018.06.23. 07:55

Sokat fejlődtek a Design Terminal mentoráltjai

‭Lezárult a Design Terminal újabb három hónapos, kis innovatív cégek számára szóló fejlesztőprogramja - közölte az üzleti tehetséggondozást végző szervezet üzletfejlesztési vezetője. Jónás László szerint a csütörtök esti zárórendezvény is újabb lehetőséget adott arra, hogy a nagyvállalatok együttműködést alakítsanak ki a kis cégekkel.
2017.06.28. 20:09

A tehetségek támogatása Németországban és Magyarországon

Münchenben a Bajor Ipar Székháza tegnap nemzetközi tapasztalatcserének adott otthont Tehetség Találkozók Európában címmel. Magyarországot eredetileg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár képviselte volna, azonban a Lufthansa törölte tegnap délelőtti budapesti járatát, ezért Novák Katalin helyett a már Münchenben tartózkodó Ekler György vázolta a magyarországi tehetségek támogatását. A német tapasztalatokról és ezek globális vetületéről Roja Klingner, a bajorországi tehetség-központ igazgatója beszélt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018