eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Insurance agent presentation and consultations with a lawyer or insurance agent. Law and insurance.
Nyitókép: scyther5/Getty Images

Tehetséges roma fiataloknak segítenek – így működik az Integrom program

Idén négy képzést tart tehetséges, értelmiségi roma fiatalok számára az Integrom nonprofit szervezet.

Roma fiatalok szakmai pályafutásának egyik legfontosabb lépésénél, az elhelyezkedésnél nyújt segítséget a program – hangsúlyozta az InfoRádióban Boldizsár-Iván Katalin, az Integrom Program vezetője. Mint mondta, olyan roma fiataloknak segítenek beilleszkedni és elhelyezkedni a nagyvállalati szférában, akiknek ez valami miatt nehézséget okoz. A program azért különleges, mert a roma értelmiségi fiatalokkal foglalkozik, a jelentkezéshez minimum érettségire van szükség, de sokan éppen folyamatban lévő tanulmányaik közben adják be jelentkezésüket.

Az elhelyezkedést segítő készségeket fejlesztenek és erősítenek, például az állásinterjúra való felkészülést, az azon való megfelelést, vagy az önéletrajzírást.

Boldizsár-Iván Katalin arra is kitért, hogy milyen területen tudnak elhelyezkedni a program résztvevői. Elmondása szerint széles skálán jelennek meg partnervállalataik, vagyis azok a Magyarországon jelen lévő nagyvállalatok, akik csatlakoznak a programhoz az energiaszektortól kezdve a biztosításokon keresztül a pénzügyi szféráig. Hozzátette, a fiatalok végzettsége teljesen különböző, ezért mindenkinek igyekeznek megtalálni a képesítése, igényei szerinti helyét a munkaerőpiacon.

Az Integrom Program vezetője kiemelte azt is, hogy február 29-én indul a következő, 27. képzés, amire a fiatalok a weboldalon még tudnak jelentkezni.

Az Integrom Program megalapítása óta több mint 140 roma származású fiatal elhelyezkedését támogatta, a képzéseknek és mentorálásnak köszönhetően sokan egyéb cégeknél találtak munkát, továbbá 60 fiatalt a program inspirált továbbtanulásra, az egyetemi diploma megszerzésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×