INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

növényvédelem

2020.11.08. 14:00

Ökogazdálkodás: megosztottságot teremt idehaza az uniós direktíva

Az október végén elfogadott uniós biodiverzitás stratégia szerint 2030-ig az ökogazdálkodás arányát 25 százalékra kell növelni, a káros növényvédő szerek használatát pedig 50 százalékra kell csökkenteni az Európai Unióban. A magyar kormány, bár elfogadta az irányelvet, különvéleményt fogalmazott meg, miszerint a célok nem reálisak, és így Magyarország számára nem betarthatók.
2020.09.14. 16:58

Egyre több borvidéken megjelent a fertőzés

Egyelőre a Dunántúlon jelent problémát a szőlő aranyszínű sárgaság nevű szőlőbetegség, amelyet az országban 2006-ban megtelepedett amerikai szőlőkabóca terjeszt - mondta az InfoRádióban Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal növény-, talaj- és agrárkörnyezet-védelmi igazgatója. A Nébih térképpel segíti a gazdákat a védekezésben.
2017.08.03. 10:43

A kiskertek miatt pusztít a gyilkos kórokozó?

Magyarországon is komolyan veszélyezteti a szőlőültetvényeket az aranyszínű sárgaság, amely több borvidéken is jelen van. A Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerint a szőlőtermesztők megfelelően védekeznek a kórokozó ellen, de a hobbiszőlők tulajdonosairól ugyanez már nem mondható el.
2017.01.24. 19:00

Jöhet akár katasztrófa is – itt őrzik a magyarországi növények génjeit

A Kárpát-medencében őshonos 900 növényfaj mintáit őrzik a Pannon Magbank különböző intézményeiben. Magyar kutatók az elmúlt években a visszatelepítést is vizsgálták, hogy kiderüljön, mennyire hasznosíthatóak az így megőrzött magok – mondta az InfoRádió Szigma a holnap világa tudományos magazinműsorában Török Katalin, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa.
2016.08.23. 09:49

Támadnak az újfajta poloskák és katicák

Egyre több az új kártevőfaj Magyarországon. Több poloskafaj is megjelent hazánkban, de hatalmas pusztításra képes a harlekinkatica is, amely ősszel a lakásba bejutva okoz kellemetlenségeket – hívta fel a figyelmet Aponyi Lajos, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara főtitkára.
2016.04.30. 15:48

Támad a sövényrágó, most kell tennünk ellene

Idén tavasszal is megjelent az a kártevő, amely teljesen lerágja a kerti sövényt. Magyarországon először 2011-ben fedezték fel Sopronban, most már az ország bármelyik pontján megtalálható. Védekezni csak akkor lehet ellene, ha időben felismerik – mondta az InfoRádiónak Ripka Géza, a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal osztályvezetője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018