INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz

munkáspárt

2019.09.23. 09:35

Megbuktathatják párttársai Boris Johnson legnagyobb riválisát

Zavar van a legnagyobb brit ellenzéki párton belül a brexit ügyében és ennek nyomán akár belső puccsot is végrehajthatnak a Labour vezére ellen. Most zajlik a Munkáspárt éves konferenciája, és egy felmérés szerint szavazóik többsége Jeremy Corbyn távozását akarja.
2019.09.01. 15:08

Brexit: újabb javaslattal próbálkoznak

A brit ellenzék a jövő héten törvénytervezetet terjeszt be annak megakadályozására, hogy a konzervatív párti brit kormány megállapodás nélkül léptesse ki Nagy-Britanniát az Európai Unióból.
2019.07.09. 13:52

Újabb népszavazást akar a Munkáspárt

A brit Munkáspárt vezetője szerint a következő miniszterelnöknek népszavazásra kell bocsátania bármiféle olyan megállapodást, amely a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzíti, illetve ilyen elfogadott egyezség hiányában azt is, ha megállapodás nélkül akarja kiléptetni az országot az Európai Unióból.
2019.05.13. 11:30

Hatalmas pofonba futhat bele a brit politikai elit

Sokkoló és megalázó vereségre számíthat a brit politikai váltógazdálkodás két hagyományos pártja, a konzervatívok és a Munkáspárt a héten. Egy felmérés szerint az újonnan létrejött Brexit Párt nagyobb szavazataránnyal nyeri majd az európai parlamenti választásokat, mint mint a két pártra együtt leadott szavazatok aránya.
2019.04.29. 19:08

Újra tárgyalnak a brexitről

Újraindult hétfőn, a húsvéti szünet után a konzervatív párti brit kormány és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt hetek óta tartó tárgyalássorozata a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásról.
2019.04.06. 16:12

Thürmer Gyula: Európa válságban van

A Munkáspárt szerint Európa válságban van és nem a bankok érdekeit szolgáló milliárdosoknak, hanem a munkásoknak kell eldönteniük a kontinens jövőjét.
2019.02.27. 21:50

Brexit: elutasította a brit parlament a Munkáspárt vámuniós indítványát

Elutasította szerdán a londoni alsóház a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt módosító indítványát, amely vámuniós viszonyrendszer fenntartását írta volna elő az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is. A Labour az indítvány leszavazása esetére kilátásba helyezte, hogy támogatni fog minden olyan kezdeményezést, amely új EU-népszavazás kiírását irányozza elő.
2019.02.18. 17:54

A brexit szétrázza Theresa May ellenzékét is

Vajon a brexit okozta? Hétfő reggel hét brit munkáspárti képviselő jelentette be, hogy kilép a legnagyobb ellenzéki erőből, ezzel fokozva a brit politikai élet vészes megosztottságát.
2018.10.09. 18:28

Négynapos munkahéttel kampányolnak a brit szocialisták

Nagy-Britanniában is 2022 a következő általános választás éve, s ez még messze van, de a brit Munkáspárt már most próbál olyan elképzelésekkel előállni, amelyek megragadhatják a választók fantáziáját és legközelebb talán sikerre vinnék, kormányra juttatnák a szocialista pártot. Ilyen ötlet a négynapos munkahét bevezetése.
2018.09.24. 18:08

Brexit: kiprovokálhatja az ellenzék az előrehozott választásokat

A brit Munkáspárt most kezdődött őszi kongresszusa előtt Jeremy Corbyn pártvezér azt mondta: nem kampányol újabb brexit-népszavazásért, de elfogadja pártja véleményét. Felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy a Labour-tagság újraszavaztatná a briteket.
2018.04.25. 18:07

Az antiszemita képviselők megfékezését követelik Londonban

A brit Zsidó Tanács tagjai kedden több mint két órán át tartó tárgyalást folytattak a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal. Biztosítékokat szerettek volna kapni arra, hogy felelősségre vonja azokat a szocialista párti képviselőket, akik antiszemita kijelentéseket tettek, vagy jegyeztek be Facebook-üzeneteikben.
2018.04.09. 17:13

Juhász Péter csődbe megy, Thürmer Gyula megússza

Fejenként csaknem negyvenmillió forintjába kerül a vesztes kampány az Együtt öt elnökségi tagjának. Juhász Péter elnök szerint 189 millió forintot kellene visszafizetniük, de ennyi vagyonuk nincs, így éveken át vonhatják majd tőlük a milliókat. A Munkáspárt 365 millióval lett adós, de nem költött belőle egy fillért sem a kampányban.
2017.09.26. 17:51

Kerüli a kényes kérdéseket a munkáspárti vezér

Jeremy Corbyn arra készül, hogy a következő választások után ő lesz az új brit miniszterelnök – így jellemezte néhány a lap a brit ellenzék látványosan megerősödött vezérét, aki most a szokásos őszi pártkonferencián erősíti meg befolyását. Ugyanakkor kínos neki, hogy aktivistái egy részét antiszemitizmussal vádolják.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018