INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

leo varadkar

2020.06.15. 17:28

Félidőben cserélnek az ír kormányfők

Hárompárti koalíciós megállapodás született a kormányalakításról hétfőn Írországban, ahol így hamarosan véget érhet a február 8-ai előrehozott választás óta tartó politikai bénultság.
2019.10.16. 18:27

Biztató információk a brexitmegállapodásról

Sikerült megegyezniük a felek képviselőinek az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződés alapjairól, az egyezség akár már szerdán megszülethet - jelentette ki az Európai Tanács elnöke. Szombatra rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány.
2019.10.11. 10:22

Boris Johnson és ír kollégája valamiért nagyon mosolyog

Írország szerint október végéig mégis megköthetik a brexitalkut; erről beszélt a brit kormányfővel tartott magánbeszélgetése után az ír miniszterelnök. Mindkét fél azt mondta, "ösvényt látnak a lehetséges megállapodáshoz", de még csend övezi a kompromisszum tartalmát.
2019.10.10. 15:18

Boris Johnson ismét Varadkarral alkudozik

Folytatódik a versenyfutás azért, hogy mégis legyen alku a brexitről – ennek részeként szervezték meg a brit és az ír kormányfő csütörtöki találkozóját. Az Európai Unió azonban egyre szkeptikusabb. Közben kérdés: visszatáncol-e Boris Johnson és belemegy-e a kilépési határidő meghosszabbításába?
2019.10.09. 08:00

Temetik Johnson tervét, jön a no-deal brexit?

„Gyakorlatilag lehetetlen megállapodás kötni a brexitről” – ezt mondta egy brit kormányforrás azután, hogy Boris Johnson miniszterelnök telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral. Előzőleg az EU azt üzente Londonnak: „hagyjon fel a hülye vádaskodásokkal”.
2019.09.09. 15:28

Dublinban sem jutottak közelebb a patthelyzet feloldásához

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint továbbra is lehetséges új megállapodás elérése az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről a kilépés jelenleg érvényes október 31-i határnapjáig.
2019.09.06. 13:41

Írország így készül a megállapodás nélküli brexitre

Írország az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország határának közelében tervez határellenőrzéseket Nagy-Britannia megállapodás nélküli uniós kiválása esetén - jelentette be Leo Varadkar ír miniszterelnök Dublinban.
2019.07.31. 12:23

Ír-északír egyesülés jöhet a brexitcsőd ellen

Összecsapott a brexithez kapcsolódó ír határgarancia miatt a brit és az ír miniszterelnök. Boris Johnson és Leo Varadkar első ízben beszélt telefonon egymással Johnson megválasztása óta. Az ír vezető határozott nemet mondott a szabad határforgalom elvetésére.
2018.01.05. 19:40

A baloldal élesen támadta az ír kormányfőt, amiért Orbán Viktorral tárgyalt

Az ír ellenzéki Munkáspárt heves támadást intézett Leo Varadkar miniszterelnök ellen, budapesti látogatása után. Az ellenzék vezére szerint Varadkarnak nem lett volna szabad Orbán Viktorral tárgyalnia, mert a magyar kormányfő - úgymond - ellensége az Európai Uniónak és általában a demokráciának. Leo Varadkar józan érveléssel utasította vissza a támadást.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018